Lifestyle Tehnologie si internet

Japonezii creeaza noi standarde pentru televiziunea pe Internet

Japonezii creeaza noi standarde pentru televiziunea pe InternetIn doar cativa ani am putea avea cu totii acces la o modalitate complet noua de a naviga pe Internet si de a viziona fisierele video preferate sau programele de televiziune gratie unei tehnologii de ultima ora care este testata in prezent in Japonia.

Asiaticii incearca astfel sa schimbe complet standardele televiziunii pe Internet, intentionand sa transforme calculatoarele noastre in echipamente multimedia performante care sa poata fi controlate prin telecomanda la fel ca si clasicele aparate TV.

Pentru moment, aplicatiile care deservesc noua tehnologie japoneza ruleaza exclusiv pe sisteme de operare Linux deoarece astfel viteza de lucru si performanta generala este mult sporita comparativ cu aplicatiile care au incercat sa implementeze aceeasi tehnologie pentru sistemele de operare Windows.

Mai multe companii japoneze de prim rang printre care Toshiba, Sony, Sharp sau Hitachi colaboreaza strans pentru realizarea acestui proiect comun, nu mai tarziu decat anul acesta urmand sa fie oferita catre publicul larg o prima varianta a noilor standarde de televiziune pe Internet.

Prin proiectul pus la punct de japonezi, aproape oricine va avea dreptul de a emite propriile programe in mod gratuit catre doritorii de pe Internet, lucru care a pus serios pe ganduri pe furnizorii traditionali de programe de televiziune care ar putea fi serios afectati de acest nou val al progresului tehnologic.

Aplicatiile pentru televiziune pe Internet puse la punct de catre japonezi nu necesita nici o componenta hardware suplimentara, fiind de ajuns doar conexiunea Internet pentru banda larga ca sa te poti conecta imediat la oferta de programe TV sau chiar si sa navighezi in voia cea buna pe Internet.

In esenta, japonezii nu doresc altceva decat o democratizare reala a mediului electronic, mult-visata si de europeni si americani, in acest mod nimeni nemaifiind capabil sa te sufoce cu reclame sau sa iti bage pe gat o selectie de canale TV de tot rasul.

Pentru omul de rand aceasta nu poate fi inregistrata decat ca ceva pozitiv, marile companii insa avand serioase motive de ingrijorare deoarece in acest mod ei vor si pierde sume importante de bani anual din cauza ineficientei crescute a viitoarelor campanii televizate pentru promovarea propriilor produse.

Daca proiectul demarat in Japonia se va si dovedi un real succes, atunci ne putem astepta ca nu mai tarziu de anul viitor si noi, vesticii, sa putem avea acces la aplicatii similare cu care sa ne conectam la programe TV din toata lumea, realizand in acest mod o selectie a lor in deplin acord cu gusturile si cu ideile noastre despre cum ar trebui sa arate cu adevarat televiziunea mileniului al treilea.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu