Lifestyle Tehnologie si internet

Invata sa-ti customizezi mouse-ul pentru performante superioare

Invata sa-ti customizezi mouse-ul pentru performante superioareUnul dintre dispozitivele PC foarte des utilizate, dar care poate trece aproape neobservat in special de catre incepatori este si mouse-ul de calculator, care are un rol esential in stabilirea unei bune comunicari intre utilizator si interfata de sistem pe care acesta o foloseste.

Calculatoarele personale au facut viata mult mai usoara pentru multi dintre noi, dar introducerea ulterioara a mouse-ului a produs o adevarata revolutie facilitand accesul foarte larg al unei mari categorii de utilizatori catre sisteme de operare diverse, care in prezent cu greu mai pot fi utilizate in absenta acestui dispozitiv pe cat de simplu pe atat de util in activitatea zilnica cu calculatorul.

Pentru incepatori este intotdeauna bine deci sa se familiarizeze, printre altele, si cu setarile de customizare a mouse-ului de calculator, usor de accesat prin deschiderea Panoului de Control si selectarea iconitei standard pentru modificarea parametrilor de functionare a mouse-ului. Aici pot fi modificate setarile pentru butoane si viteza lor de reactie, se poate schimba mouse-ul pentru a fi utilizat si cu mana stanga sau se pot customiza unele efecte care acompaniaza pointerul mouse-ului.

De maxima utilitate este si posiblitatea de a modifica viteza de reactie a pointerului, care uneori se misca prea greu sau prea rapid si afecteaza serios performanta utilizatorului. Aceasta setare este prezenta sub tabul "Pointer Options" unde exista si optiunea "Motion". Tot aici se ofera si posibilitatea de a bifa optiunea pentru cresterea preciziei pointerului si, mai jos, optiunea de a trece automat pointerul pe butonul default al programelor utilizate, grabind astfel simtitor timpul de lucru pentru utilizatorii mai energici.

Alte setari de interes pentru mouse pot toate fi aplicate de fiecare data cand utilizatorul va crede ca ii servesc pentru indeplinirea mai usoara a activitatilor de calculator, iar daca se va face din graba si o eroare de setare nu trebuie sa ne panicam deoarece se poate foarte repede reveni la setarile initiale, neexistand prea multe optiuni de revazut. Aceste customizari sunt foarte utile atunci cand se reinstaleaza sistemul de operare sau se cumpara un nou dispozitiv mouse si ar trebui retinute toate aceste optiuni pentru a se obtine un maximum de performanta si pe aceasta cale.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu