Cariera Lifestyle

Intrebari cheie in timpul interviului de angajare


S-au inmultit in ultima vreme joburile care necesita abilitati profesionale specifice, iar interviul profesional se va axa in principal pe aceasta parte a profilului candidatilor si, nu de putine ori, multi dintre cei care se prezinta la asemenea interviuri nu reusesc sa aiba succes deoarece uita sa sublinieze cu mai multa tarie exact calitatile care i-ar face interesanti in ochii intervievatorului.

Un interviu unde se urmareste sa se scoata in evidenta anumite abilitati profesionale specifice postului scos la concurs va incerca sa determine cam cat de bine s-a comportat candidatul in situatii similare din trecut si la ce resurse a trebuit acesta sa apeleze pentru a-si indeplini sarcinile de munca. De asemenea se va analiza si volumul de munca pe care il poate acoperi aplicantul pe durata unei zile precum si randamentul acestuia pe termen lung.

La astfel de interviuri profesionale se urmareste pe ansamblu atat competenta profesionala in detaliu cat si abilitatile speciale, care sa departajeze candidatii, precum dorinta de afirmare in plan profesional, initiativa si rezultatele pozitive in ce priveste schimbarile in bine operate la locul de munca, abilitatea de a lucra cu publicul si de a promova afacerea pe scara larga si asa mai departe.

Printre intrebarile esentiale care se pot pune la astfel de interviuri putem aminti cateva intrebari-cheie care urmaresc deopotriva raspunsurile pozitive ale candidatului cat si minusurile sale in ce priveste competenta profesionala:

– A reusit aplicantul sa preznte clar situatia profesionala si sarcinile sale din trecut?
– A mentionat aplicantul ce a facut pas cu pas pentru a-si indeplini indatoririle de munca?
– A mentionat candidatul si rezultatele sale profesionale in raport cu sarcinile pe care le-a avut de indeplinit?
– Ce rol a avut candidatul in indeplinirea indatoririlor profesionale, unul si de decizie sau doar unul de executie?
– Ce obstacole a trebuit sa depaseasca si cum a reusit sa faca aceasta?
– Poate aplicantul sa ia o decizie profesionala majora si, daca da, pe ce algoritm se bazeaza atunci cand face acest lucru … .

Astfel de intrebari vor fi frecvente in cadrul interviului profesional unde se urmareste evidentierea competentei, iar daca tintiti catre acest tip de joburi atunci nu uitati sa cititi cu atentie anunturile din media, sa revedeti abilitatile cerute de jobul respectiv si sa va revizuiti atat CV-ul cat si prezentarea profesionala in deplin acord cu cerintele specifice ale postului dorit.

Trebuie pregatite din timp si raspunsurile la intrebarile care vizeaza felul in care v-ati indeplinit sarcinile de munca in trecut si detaliat totul pentru a nu va trezi cumva descoperiti la interviul profesional. Poti insela angajatorul cu un CV impresionant si o buna scrisoare de intentie, dar nu vei mai reusi acelasi lucru si la interviu unde atat partile tale pozitive cat si cele negative vor fi evidentiate cu destul de mare usurinta.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu