Lifestyle Turism

Intalnire de gradul 3: Fata in fata cu ursii


UrsiUna din surprizele nu foarte rare in padurile de la noi, atunci cand pleci la drumetii sau in concediu cu cortul, este sa te intalnesti cu nimeni altii decat ursii, atrasi de mirosul mancarii preparate de tine.

Primul lucru pe care trebuie sa il constientizezi este ca nu trebuie sa intri in panica. La fel ca si tine, animalul este speriat de intalnire.
Un comportament agresiv va genera aceeasi reactie din partea ursilor. Asa ca nu incerca sa arunci cu pietre in el, sau sa obtii o confruntare directa. Nu se va solda placut pentru tine, ursii devenind foarte agresivi cand sunt enervati. De asemenea, nu este recomandat sa fugi de el, intorcindu-te astfel cu spatele la animal, riscind sa ii declansezi instinctul de vanator.

Fii atent la limbajul corpului ursului. Deobicei ursii nervosi arata acest lucru prin clantanit de dinti si maraituri. Incearca sa ii lasi spatiu de a se indeparta, nu il agresa si incearca sa iti pastrezi o atitudine ferma, uitindu-te in ochii animalului. Nu te ghemui, din contra incearca sa pari mai inalt, si impunator, provocindu-i astfel respectul.

Noi am incercat sa iti dam cateva indicatii in cazul neplacut al unei intalniri fata in fata cu un urs salbatic. Insa cea mai buna tactica este prevederea: nu te aventura singur pe drumuri nebatute de oameni (ursii au tendinta de a evita locurile cu multi oameni care fac galagie si canta sau au foc aprins, deci nu va veni in mijlocul unei tabere) si respecta instructiunile padurarilor sau salvamontistilro cu privire la locurile in care poti si nu poti sa iti faci cortul.

Articol oferit de cuteblog.ro.

Galerie
de poze :: Ursi pe Transfagarasan
(click pentru a mari)

Daniela Tiba

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu