Lifestyle Turism

India si China au planuri serioase pentru a promova turismul spatial in urmatorii ani

India si China au planuri serioase pentru a promova turismul spatial in urmatorii aniStatele Unite si Rusia erau pana nu demult singurele tari capabile sa trimtia turisti in spatiu, in mod special rusii oferind astfel de servicii turistice tuturor persoanelor interesate si capabile sa suporte costurilor imense pentru o asemenea escapada in spatiul extraterestru.
 
Mai nou, alte doua tari, India si China, au pus la punct propriile programe spatiale, contruindu-si si statii orbitale proprii, in acest mod cursa pentru impartirea zonelor turistice spatiale devenind brusc mult mai palpitanta, dar si mai ofertanta pentru turistii pasionati de vizitarea orbitei Pamantului.
 
In ce priveste planurile pentru turismul spatial al anilor urmatori, mai multe companii si-au anuntat interesul in construirea de hoteluri spatiale pe orbita Pamantului, aici investitiile fiind desigur uriase, dar si profiturile asteptate a fi pe masura investitiilor.
 
Mai interesant este insa faptul ca mai multe tari capabile sa sustina un program spatial au plasat statii si pe orbita Lunii, in acest mod si oferta turistica putand fi diversificata prin alegerea simultana sau alternativa a unor sejururi pe orbita Pamantului sau, de ce nu, pe orbita satelitului sau natural.
 
Desi par de domeniul fantasticului, astfel de planuri pentru dezvoltarea turismului din mileniul al III-lea sunt totusi in curs de a fi realizate, nu doar rusii, dar si americanii si unele companii mari din Europa aratandu-si interesul clar in aceasta directie.
 
Pentru noi, muritorii de rand, posibilitatea de a vizita vreodata spatiul cosmic este foarte scazuta, dar pentru cei foarte bogati oferta este deja pusa pe masa, o serie de privilegiati beneficiind de astfel de servicii turistice si declarandu-se deosebit de incantati la final, cand au avut de negociat si nota integrala de plata.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu