Animale de companie Lifestyle

Cu ce putem hrani pestisorii de acvariu?

Cu ce putem hrani pestisorii de acvariu?Aparent limitata, hrana pestisorilor de acvariu poate fi adesori diversificata in mod fericit, existand in prezent formule nutritive variate care se adreseaza fiecarui gen in mod separat si care permit o buna alternare la mesele zilnice de nutrimente bogate, foarte necesare micilor pestisori.
 
Net separata in hrana pentru pestii de apa sarata si hrana pentru pestii de apa dulce, hrana pestisorilor de acvariu poate fi de natura vegetala, pentru pestii care nu consuma tesuturi animale, sau poate fi constituita din corpul altor animale din mediul lor natural, precum crabii mici, crevetii sau crustacee diverse.
 
Pentru pestii care tolereaza foarte bine hrana vegetala, algele sunt o prima si foarte inspirata alegere, astfel de meniuri putand fi gasite in magazinele cu profil veterinar, iar suplimentar tot aici vor putea fi gasite si alte ierburi de mare care sa fie servite alaturi de crustaceele oferite in mod obisnuit la masa.
 
Nu putine sunt speciile de pestisori de apa sarata care prefera si meniurile bogate in deseurile organice depuse pe corali sau chiar si unii bureti de mare (spongieri), care pot fi o tratatie de zile mari pentru pestisorii care tolereza in alimentatia lor si astfel de "preparate".
 
Nu foarte greu de gasit este si banalul plancton, foarte bogat in microorganisme de tot felul, care permite hranirea pestisorilor chiar si pentru 3-4 zile la rand, dar care se poate dovedi periculos pentru multe specii de pesti, deoarece dezvoltarea sa va fura mult din oxigenul prezent in apa acvariului.
 
Pentru pestisorii de apa dulce, oferta nu este la fel de bogata ca si in cazul celor de apa sarata din cauza cerintelor exprese pentru hrana vie, care prelungeste simtitor durata lor de viata. In aceasta situatie, eforturile acvaristului vor fi mai mari, dar este singura modalitate prin care se mentine calitatea vietii pestisorilor la cele mai bune standarde.
 
Influentata de alimentatia din mediul lor natural, dieta pestisorilor de acvariu a permis in ultimii ani imbunatatiri certe, tot mai multi producatori venind pe piata cu o oferta sanatoasa, in diverse formule, care ajuta foarte mult acvaristii sa se descurce mult mai usor cu cresterea speciilor lor preferate.
 
Informatia de ultima ora si apelul la crescatorii cu experienta vor fi de maxima importanta pentru hranirea corecta a pestisorilor de acvariu, in prezent lucrurile stand mai bine decat in trecut din acest punct de vedere, a oferirii de nutrimente variate si pline  de energie pentru toti pestisorii de acvariu.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu