Casa si gradina Lifestyle

Iasomie-gingasie si parfum


Plante - Iasomia

Iasomia este, după părerea mea, unul dintre cei mai frumoşi arbuşti, care îi conferă grădinii un plus de farmec şi care inundă peisajul cu un parfum încântător. Florile albe, delicate, atât de cunoscute şi de îndrăgite, ne fac pe noi, cei care stăm la bloc, să îi invidiem atât de mult pe cei care au posibilitatea să aibă o asemenea minune a naturii chiar la fereastra dormitorului lor.

Există o multitudine de specii de iasomie, care mai de care mai elegantă şi mai parfumată, cu flori mai mari sau mai mici, aşa că ai de unde alege. Şi unde mai pui că nici măcar nu este pretenţioasă, fiind rezistentă la umbră şi fără să necesite soluri sofisticate sau mai ştiu eu ce accesorii. Cel mai bine e să fie plantată într-un loc luminos pentru a se putea dezvolta la cote maxime.

Arbustul creşte repede şi înfloreşte de la finalul lui mai până în iulie. Parfumul florilor este tot mai îmbătător pe măsură ce se lasă seara, aşa că o cină romantică în aer liber va avea şi mai mult succes dacă se va desfăşura la umbra iasomiei.

Iasomia se plantează fie la debutul primăverii, fie toamna prin lăstari, butaşi sau seminţe fiind necesare udări repetate imediat după însămânţare. În rest, nu ai altceva de făcut decât să o fereşti de paraziţi şi să aştepţi cu răbdare perioada de înflorire.

Raluca Alupoaie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu