Lifestyle Timp liber

Hobby-ul: placere sau bani?

Hobby-ul: placere sau bani?Pentru multi dintre noi, hobby-urile au disparut efectiv. Nu mai citim nici o carte, nu mai colectionam nimic, nu ne mai implicam in vreo activitate. Pur si simplu, din acest punct de vedere parca am disparut din societate. Suntem intr-o cursa contra cronometru permanenta, pentru noi insine nu mai facem nimic.

La inceput, hobby-ul era o activitate facuta din pasiune. Acum, poate este destul de greu de crezut, auzim ca sunt persoane care isi castiga existenta din asa ceva. Un exemplu in acest sens sunt bloggerii culinari. Au inceput cu o fotografie postata pe site-ul personal, apoi, timid, cu o reteta, un sfat, un truc. Multi au ajuns sa renunte la servicii si sa se dedice acestei pasiuni. S-au facut cunoscuti prin intermediul retelelor de socializare, iar acum primesc comenzi de la cofetarii, restaurante etc.
Altii, in timpul liber, isi pun pe umar geanta cu aparatul de fotografiat si merg la diverse evenimente, prin oras, in afara lui, in cautare de povesti in imagini. La fel, au inceput sa le posteze pe diverse site-uri, sa le vanda, ajungand sa se inscrie la cursuri de amator, apoi pentru profesionisti. In prezent castiga sume deloc neglijabile facand pe-a fotografii la nunti, botezuri, reuniuni de familie. 

Despre handmade nu se stia nimic prin anii`90. Doar copiii, la ora de lucru manual, se jucau cu margelele, cu foarfecele etc. Acum, daca mergem la o petrecere ne gandim imediat cu ce bijuterii handmade sa ne accesorizam. Avem la dispozitie o gama variata de articole pentru ca imaginatia nu are limite. 

Acestea sunt doar trei activitati facute din placere si care aduc bani. Unii se intreaba daca mai pot fi numite hobby-uri, din moment ce genereaza castig. Atat timp cat continua sa fie facute din pasiune si ne destind, ne destreseaza, rolul lor principal continua sa fie acelasi. Este foarte bine ca sunt persoane care reusesc sa imbine placutul cu utilul. In fond, cine nu doreste sa faca ceea ce ii place si sa castige bani din asta?

Alina Elena Tibichi

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu