Animale de companie Lifestyle

Guppy-pentru incepatori


Animale -Pestisorii Guppy

Dacă îţi doreşti un acvariu cu peşti, dar nu eşti genul care să se implice foarte mult în întreţinerea lui, dacă vrei în preajma ta nişte vietăţi vioaie, frumos colorate şi lipsite de pretenţii, atunci peştii Guppy sunt ideali pentru tine.

Originar din America de Sud, Poecilia reticulata este poate cel mai întâlnit peşte în acvariile din apartamente, căci este un peşte foarte rezistent, supravieţuind chiar şi cu nişte stăpâni care uită din când în când de ei.

Ca şi la alte specii de peşti şi în cazul lui Guppy masculul este mai frumos şi mai intens colorat, în timp ce femela este gri şi lipsită de strălucire. Să nu ţii cont însă numai de aspectul estetic atunci când îţi populezi acvariul cu Guppy şi să nu achiziţionezi doar masculi. Dimpotrivă, este indicat să iei mai multe femele căci, în perioada de împerechere, masculilor le place să-şi alerge partenerele în toate părţile aşa că e bine să aibă mai multe opţiuni pe care să nu reuşească să le extenueze.

Guppy are nevoie de spaţiu pentru că este extrem de jucăuş şi energic. Iubeşte plantele după care să se poată ascunde şi nu are nicio problemă în a socializa cu alte vietăţi acvatice.

Guppy nu este deloc pretenţios la mâncare. Fulgii, lăptucile, spanacul sau purecii de baltă îi plac în egală măsură. Ideal este însă să achiziţionaţi mâncare special destinată acestei specii de peşti, pe care o poţi găsi în magazinele de profil.

Mai adaug doar că Guppy sunt foarte prolifici iar speranţa lor de viaţă este de 2 ani şi te invit să îţi populezi acvariul cu această specie care îţi va umple viaţa de culoare şi energie.

foto Wikipedia

Raluca Alupoaie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu