Lifestyle Tehnologie si internet

Google Chrome este mai rapid decat Mozilla Firefox!

Google Chrome este mai rapid decat Mozilla Firefox!Asa cum se prevedea deja de anul trecut, noul browser pentru Internet promovat destul de recent de catre Google a reusit in timp record sa detroneze mult mai celebrele Internet Explorer si Mozilla Firefox, la inceput de an 2012 Google Chrome si nu Firefox detinand titlul suprem in topul celor mai rapide browsere pentru Internet din intreaga lume.

Competitia pentru cucerirea pietei a fost dintotdeauna foarte acerba, foarte multi incercand de zeci de ani sa detroneze suprematia browserului celor de la Microsoft, Internet Explorer, dar pana de curand doar cei de la Mozilla reusind acest lucru. Google insa s-a pus serios pe treaba si iata ca a si reusit sa ne ofere un browser care a cucerit rapid atat inima utilizatorilor de Windows cat si a celor care prefera Linux ca sistem de operare.

Google Chrome a castigat foarte mult in topul browserelor de Internet mai putin datorita utilizatorilor care prefera sa foloseasca si in continuare Internet Explorer si mai mult datorita celor care au renuntat la Firefox in favoarea lui Google Chrome, acestia fiind cuceriti repede de viteza de lucru optima a browserului oferit de compania Google.

Pentru acest browser si numai pentru acesta, Google de fapt a si pus la punct un intreg sistem de operare numit simplu Google OS, care se bazeaza si pe Linux, dar si pe browserul Chrome, incercandu-se astfel cu mare succes sa se patrunda simultan atat pe piata sistemelor de operare Linux cat si in inima sistemului de operare Windows care a folosit dintotdeauna cu predilectie Internet Explorer ca browser default pentru Internet.

Fiind siguri si de suprematia lor pe piata motoarelor de cautare, compania Google a reusit astfel sa se impuna decisiv si ca unul dintre creatorii de software de prima mana din prezent, multa lume alegand instinctiv Google Chrome si datorita faptului ca foloseste Google ca motor preferat de cautare. Este o victorie foarte importanta a acestei companii care se pare ca va domina net Internetul in anii care vor veni.

Extensiile cu care poate fi echipat Google Chrome, multe pluginuri care il ajuta sa devina compatibil cu aproape orice aplicatie web din zilele noastre precum si adresabilitatea sa larga catre platforme de operare dintre cele mai variate justifica din plin locul meritoriu castigat in fata mai celebrelor Firefox si IE, cei de la Google avand cu siguranta si alte planuri atat pentru browserul lor favorit cat si pentru dominarea altor segmente importante ale pietei IT pe viitor. 

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu