Lifestyle Trucuri culinare

Gatitul la plita cu inductie

Gatitul la plita cu inductie
Bucataria moderna presupune un gatit sanatos si delicios, dar mai presupune si timpi redusi de preparare a mancarii pentru ca altfel la cel bun toate investitiile facute in dispozitivele si ustensilele de ultima generatie. Gatitul de calitate este astfel accesibil chiar si incepatorilor, iar oferta producatorilor de electrocasnice nu inceteaza sa ne uimeasca pe toti cu alte si alte dispozitive de mare succes la public.

Plitele cu inductie sunt printre cele mai noi inventii adresate universului culinar, iar eficienta lor se pare ca este superioara aceleia a mai vechilor aragazuri sau plite electrice. Gatitul pe baza de inductie se caracterizeaza printr-o eficienta crescuta gratie timpilor rapizi de incalzire a alimentelor, mentinerii temperaturii la nivel constant si conservarii energiei care nu se va mai pierde la fel de usor ca in cazul gatitului la aragaz sau la plita electrica.

Campul electromagnetic este utilizat la gatitul prin inductie si nu flacara deschisa, iar astfel recipientul metalic asezat pe zona de gatit se incalzeste imediat si gatitul este instantaneu. Paradoxal, suprafata plitei cu inductie ramane la fel de rece ca atunci cand aceasta nu functioneaza, dar recipie…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu