Lifestyle Sport

Fotbalul canadian


Sport- Fotbal Canadian

Stiati sau nu exista si o ramura sportiva, inrudita cu fotbalul american, la vecinii lor canadieni, care se numeste chiar astfel, fotbalul canadian. Este un sport de echipa care isi are radacinile in jocul de rugby si se desfasoara intre 2 echipe de 12 jucatori, care se lupta tenace pentru a inscrie puncte cu ajutorul unei mingi in forma de sferoid.

Terenul destinat jocului de fotbal canadian masoara 101m in lungime si 59m in latime, adica este cam de dimensiunea oricarui teren obisnuit de fotbal. Desi inrudit cu fotbalul american, fotbalul canadian inregistreaza diferente fata de acesta si canadienii sunt mandri ca pot practica acest sport national, care nu prea se mai joaca prin alte parti ale lumii.

In jocul de fotbal canadian, nu se pot ataca legal decat jucatorii care detin posesia mingii, dar nu si cei care urmeaza sa primeasca o pasa de la acestia. Se poate totusi intercepta mingea insa fara a faulta in vreun fel jucatorul caruia i se adreseaza pasa. Este un joc sportiv si placut, in Canada existand mai multe ligi de fotbal, cea mai inalta fiind Liga Profesionista de Fotbal Canadian (CFL), care include 8 echipe de top, care concureaza toate pentru trofeul numit Grey Cup.

Canadienii isi iubesc foarte mult sportul lor national si, atunci cand nu pot asista in mod direct la meciurile echipei lor favorite, pot viziona o transmisiune televizata pentru a nu pierde nimic din savoarea jocului. De multe ori, jucatori din liga profesionista de fotbal american sunt selectati sa joace si in CFL intrucat cele doua discipline sportive nu sunt foarte diferite ca stil de joc ci doar ca reguli de angajare si marcare. Una peste alta, fotbalul canadian este un sport oarecum inedit, dar si foarte spectaculos si antrenant.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu