Lifestyle Sport

Sporturi de iarna nou introduse cu ocazia Jocurilor Olimpice de Iarna Soci 2014

A XXII-a editie a Jocurilor Olimpice de iarna gazduita de orasul Soci din Federatia Rusa in perioada 7 – 23 februarie 2014, unde Romania a avut o prezenta onorabila, dar modesta prin rezultatele inregistrate de sportivii nostri, a introdus in premiera o serie de discipline noi, atat la feminin cat si la mixt si masculin, care au reusit sa prinda bine la public, audienta fiind incantata de decizia inspirata a forurilor olimpice care au acceptat promovarea acestor discipline sportive noi in cadrul Jocurilor Olimpice de iarna.Sporturi de iarna nou introduse cu ocazia Jocurilor Olimpice de Iarna Soci 2014

1. Biatlon stafeta mixa

Este o disciplina sportiva foarte solicitanta unde concureaza echipe mixte formate din doua fete si doi baieti, fetele deschizand intrecerea si schiind pe distanta de 6 km, iar baietii incheind cursa si parcurgand o distanta de 7.5 km.

2. Proba de patinaj artistic pe echipe

Este o disciplina sportiva unde participa echipe mixte formate din o patinoare, un patinator, un cuplu de patinatori proba patinaj artistic si un cuplu de patinatori proba de dans artistic. La final castiga echipa care inregistreaza punctajul total mai mare.

3. Proba de sanie stafeta mixta

Este o disciplina sportiva unde participa echipe formate din 1 sportiv, 1 sportiva si un echipaj de sanie dublu. Participantii pleaca unul dupa altul, iar cronometrul se opreste dupa ce ultima sanie trece linia de sosire.

4. Proba de schi acrobatic half-pipe masculin si feminin

Este o disciplina sportiva foarte spectaculoasa, cu probe pentru masculin si pentru feminin, fiecare schior trebuind sa isi demonstreze abilitatile acrobatice prin punerea accentului pe amplitudine, varietate, dificultate in executie si finalizare perfecta.
 
5. Proba de schi slopestyle masculin si feminin

Este o disciplina sportiva cu multe elemente acrobatice desfasurata pe distanta de 565 metri unde sportivii combina elemente de schi coborare cu cele specifice probelor de schi acrobatic.

6. Proba de snowboard slopestyle masculin si feminin
 
Este o disciplina sportiva cu multe elemente acrobatice desfasurata pe distanta de 655 metri unde sportivii trebuie sa isi demonstreze abilitatile acrobative coborand panta de snowboard cu o viteza considerabila.

7. Proba de snowboard slalom paralel masculin si feminin

Este o disciplina sportiva unde participa perechi de sportivi care iau startul in acelasi timp, dar pe trasee paralele, fiecare sportiv facand un slalom rapid pana la linia de sosire, iar cronometrul fiind oprit dupa trecerea liniei de sosire de catre ultimul sportiv.

8. Proba de sarituri cu schiurile feminin

Este o disciplina sportiva familiara publicului spectator din intreaga lume unde sportivii trebuie sa parcurga o distanta cat mai mare in aer dupa ce au fost propulsati de pe trambulina. Noutatea este data de faptul ca sportivele femei au avut sansa de a-si demonstra abilitatile pentru prima oara in cadrul acestei discipline sportive adresate pana recent exclusiv sportivilor barbati.

 

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu