Lifestyle Turism

Excursiile turistice si iesirile in natura ne mentin mai sanatosi

Excursiile turistice si iesirile in natura ne mentin mai sanatosiConform studiilor medicale, practicarea turismului ajuta simtitor la pastrarea sanatatii generale la cote ridicate, statisticile aratand faptul ca cei care isi ofera vacante regulate departe de casa traiesc mai mult decat cei care nu practica turismul.

Nu trebuie sa fie vorba neaparat despre turism medical pentru a se inregistra certe beneficii pentru sanatate, iesirile in natura, la munte, la mare, excursiile pentru pescuit sau agrement divers fiind toate benefice pentru sanatatea noastra.

In special pentru persoanele care isi desfasoara activitatea profesionala intr-un birou, cei care lucreaza inchisi in halele industriale, angajatii din industria textila sau cei din alte domenii la fel de solicitante turismul este o cale excelenta pentru eliminarea stresului si refacerea optima a organismului fiind de aceea recomandat cu tarie de catre medici.

Schimbarea completa de mediu, deplasarea in aer liber si absenta factorilor de stres aduc un plus de sanatate pentru toata lumea, inclusiv copiii bucurandu-se nespus sa uite complet de scoala si sa evadeze in voia cea buna in spatiile deschise ale locatiilor turistice preferate.

Pentru echilibrul nostru psihic, turismul este o adevarata sursa de energii pozitive, persoanele care il practica regulat reusind sa isi incarce bateriile mult mai repede decat daca si-ar petrece timpul liber acasa, antrenati in activitatile lor obisnuite.

Din acest motiv, nu uitati sa evadati din cand in cand in afara orasului si sa va bucurati la maxim de toate pentru ca numai astfel mai putem si noi iesi cu putin dintr-o rutina periculoasa la care ne condamna dintotdeauna viata citadina si alternanta plictisitoare dintre casa si locul nostru de munca.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu