Casa si gradina Lifestyle

Draperiile cu care ne imbodobim ferestrele

Draperiile cu care  ne imbodobim ferestreleCaminul este locul in care ne simtim mereu in siguranta si unde petrecem clipe unice alaturi de familie. Casuta noastra este locul unde ajungem indiferent cat de dificila a fost ziua noastra. Pe langa mobila si restul elementelor de decor avem si draperiile

Acestea sunt folosite atat pentru rolul lor de decor cat si pentru rolul lor functional. Le gasim intr-o cromatica larga, cu modele complicate sau simple, din materiale subtiri sau groase, important este insa sa avem timp si inspiratie sa le alegem corect si potrivit cu aerul casei in care locuim.
In acest an la moda sunt culortile turcoaz si rosu. Paleta de albastru este in trend cat si diferite nuante de rosu.  Trebuie sa evitam griul deorece ofera un are vechi si deprimant, putem  opta insa pentru gri in cazul in care dorim sa avem un aer vintage in casa. Mov-ul a disparut din tentinde si la fel si maro-ul. Depinde foarte mult de stilul casei si de aerul pe care il transmite.

Draperiile si perdeaua trebuie sa fie in acelasi ton cu cuvertura  si cu pernele decorative. Aceste mici detalii pot face diferenta dintre o casa anosta si una interesant si placuta. Trebuie sa existe acelasi film in toata incaperea, sa avem aceeasi poveste ce ne ajuta sa ne relaxam si sa ne bucuram de camera noastra.
Atat draperiile cat si perdelele au  un aspect functional, blocheaza patrunderea razelor solare  si a caldurii in casa, dar ne si  personalizeaza casa oferindu-i autenticitate.
Pentru dormitor putem alege culori calde, relaxante; pentru un aer mai romantic putem opta pentru variantele din matase sau voal.  Iar pentru a ne asigura intimitatea trebuie sa avem pe lista materiale pline cum ar fi vascoza sau bumbacul.

Pentru sufragerie este ideala catifeaua, deoarece spatiilor mari le sunt destinate materialele voluminoase si mai ales atent alese, mizandu-se pe calitate. La capitolul culori  iarasi depinde de gustul nostru insa aspectul ce nu trebuie omis este ca asortarea cu perdele este obligatorie. Putem alege perdele foarte colorate pentru o nota vesela si draperii uni, sau invers.

Pentru bucatarie stim cu totii ca este adecvat ceva cu motive florale sau mai colorate, pentru un aer relaxant. Trebuie sa avem grija la material pentru a face fata aburilor si umiditatii. Bumbacul  cu poliester sau amestec de poliester cu vascoza sunt variante corecte pentru aceasta incapere.
Fiecare casa este unica in felul sau si ne ajuta sa definim cuvantul acasa. Pentru a ne simti bine si confortabil  trebuie sa avem grija sa facem alegerile corecte si in stilul casei.

Nicaieri nu e ca acasa.

Virgolici Ecaterina

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu