Lifestyle Turism

Descopera Romania: Cheile Bicazului


Bicaz Una dintre cele mai frumoase zone turistice ale României, unde se poate organiza o excursie nemaipomenita însotita de cele mai sonore onomatopee admirative, este reprezentata de Cheile Bicazului.

În Carpatii Orientali, în partea centrala a muntilor Hasmas, între judetele Neamt si Harghita, facând legatura dintre Moldova si Transilvania, pornind de la statiunea Lacul Rosu si încheindu-se în satul Bicazul Ardelean, Cheile Bicazului sunt opera râului Bicaz si a afluentilor sai. Pe o distanta de 8km avem parte de cele mai frumoase serpentine care ne fac sa ne simtim infimi în fata maretiei naturii.

Avem de a face cu o succesiune de zone protejate: Lacul Rosu, Cheile Bicazului, Cheile Sugaului, Hasmasul Mare si Hasmasul Negru si tot atâtea motive de încântare. Piatra Altarului (1120m), Piatra Pintestilor (847m) si Piatra Arsitei (835m), Piatra Surducului, Poarta de Piatra si Politele Bardosului sunt sculpturi impresionante pe care apa le-a creat în timp, aducându-le treptat la rang de capodopera. Peretii de calcar, ce marginesc drumul, ascund pesteri misterioase ce pot constitui atractiile excursiei (Pestera Neagra, Pestera Cascada).

Si daca minunatiile peisajului nu sunt de ajuns pentru a-i cuceri definitiv pe turisti, locuitorii din zona au amenajat mici magazine de suveniruri, care aduc un plus de farmec si, de ce nu, o sursa de venit pentru bastinasi.

Recomand cu caldura o excursie la Cheile Bicazului. Este o ocazie de a cunoaste frumusetile tarii noastre, o gura binefacatoare de aer curat si o întoarcere spre sine si spre lucrurile cu adevarat importante.

 

Raluca Alupoaie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu