Lifestyle Trucuri culinare

Cum se prepara berea?

Cum se prepara berea?
Procesul de preparare a berii nu este unul deosebit de complicat in sine, dar necesita ingrediente de calitate precum si destul de multa rabdare. Producerea berii nu presupune apelul la o tehnologie sofisticata insa exista si unele secrete bine pastrate ale producatorilor traditionali, care departajeaza net anumite sortimente de bere de cele ordinare, cunoscute publicului larg.

In mod practic, se pot crea sute, poate chiar mii de marci de bere, care toate sa aiba un gust placut si sa castige inimile consumatorilor, dar numai profesionistii incarcati de o mare experienta vor fi capabili sa faca acest lucru, amatorii putand sa faca si ei bere de casa, dar mai slaba calitativ comparata cu cea oferita de marii producatori.

La fel ca si la prepararea unui coctail, si procesul de preparare a berii necesita mai multe ingrediente de baza, alaturi de care se mai pot sau nu introduce si altele pentru a-i schimba gustul sau a-i potenta aroma finala. In ordinea lor, ingredientele de baza sunt: apa, orzul, hameiul si drojdia.

Apa este foarte importanta in procesul de preparate a berii, fiind nevoie de apa de calitate pentru a se obtine o bere de succes. Apa dura, nefiltrata, incarcata cu minerale sau care nu este bogata in oxigen nu va permite obtinerea unei beri de calitate.

Orzul sau, mai bine spus, maltul din orz se obtine prin stimularea boabelor de orz sa incolteasca intr-un mediu foarte umed, proces urmat de uscarea rapida a boabelor de orz incoltite. Astfel se obtin si substante precum zaharul si amidonul necesare fermentarii berii in conditii optime.

Hameiul seamana putin cu conurile de brad, dar nu este la fel de dur ca acestea. In procesul de preparare a berii, hameiul are rolul de a da gustul si aroma specifice aceste…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu