Mucegaiul face intr-un fel parte din viata noastra si trebuie sa stim cum sa ne descurcam si cu aceasta problema. Cel mai simplu mod, de fapt, de a alunga definitiv mucegaiul din bucataria noastra este sa cumparam intotdeauna doar atatea alimente cate sunt necesare sa ne preparam masa pentru maximum o saptamana. Astfel nu va mai trebui sa ne preocupam daca alimentele depozitate de noi capata sau nu mucegai.
In cazul in care totusi ne place sa fim gospodari si depozitam o serie de alimente pentru mai multa vreme, primul lucru de evitat la depistarea mucegaiului este sa nu mirosim produsul respectiv. Unele tipuri de mucegai pot fi foarte periculoase pentru sistemul nostru respirator. In continuare, putem alege fie sa aruncam cu totul produsul respectiv fie sa il curatam si sa il gatim la scurta vreme dupa aceea. Nu pastrati totusi alimente afectat prea tare de mucegai.
Atunci cand alegem sa aruncam mancare sau produse alimentare mucegaite nu trebuie sa uitam ca exista persoane care mai scormonesc prin gunoaie si de asemenea exista si animale carora le place sa se alimenteze de pe la tomberon indiferent daca discutam despre cainii comunitari sau despre catelul de rasa nobila al vecinei de etaj. Puneti deci alimentele mucegaite in pungi de plastic, inchideti-le la gura si abia apoi aruncati-le la tomberon.
Carnea procesata, sunca sau carnatii, odata atinsi de mucegai, nu e deloc bine sa ii mai consumam si trebuie aruncati imediat. Salamul uscat insa mai poate fi salvat deoarece este bine pastrat in membrana sa. Carnea de pasare si resturile de la mesele de carne afectate de mucegai si acestea se arunca imediat pentru ca riscul de imbolnavire aici este maxim. La fel vor sta lucrurile si in cazul pastelor sau a orezului deoarece riscul ramane la fel de mare si pentru aceste alimente.
Dintre branzeturi, casul si cascavalul pot fi salvate, dar nu si alte soiuri de bra…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro
Adauga comentariu