Maioneza si alte sosuri pretentioase necesita intotdeauna si oua crude in compozitia lor, iar unele gospodine prefera sa apeleze la oua de tara si nu ouale de ferma din comert, mai sigure pentru consum. Din acest motiv, pasteurizarea oualor este un proces necesar daca vrem sa fim siguri ca nu riscam sa ne inbolnavim prin consumul de oua usor alterate sau contaminate cu diferite bacterii.
Pentru a pasteuriza ouale fara a le supune fierberii sau gatitului lor la temperaturi inalte este recomandat sa folosim un cuptor cu microunde, unde in doar cateva secunde pot fi distruse toate bacteriile periculoase pe care albusul sau galbenusul lor le-ar putea contine. Este o metoda sigura si rapida, care nu distruge in nici un fel maioneza sau sosul in care se doreste sa fie introduse ouale.
Mai intai de orice trebuie sa stim cate oua vom dori sa introducem la sosul nostru si apoi sa le pregatim pe acestea deoparte, colectand galbenusurile lor intr-un bol special de gatit pentru microunde. Putem pregati si trei-patru furculite pentru batut ouale, avand nevoie de mai multe pentru a nu contamina crema de oua amestecand-o cu acelasi…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro
Adauga comentariu