In anotimpul cald, animalele de companie necesita o atentie speciala, temperaturile ridicate si conditiile precare oferite de traiul in apartamentul de bloc cerand deseori iesiri mai frecvente in natura, apa si racoare mai multa si, eventual, un sistem de ventilatie bine pus la punct care sa nu genereze probleme de sanatate atat pentru animale cat si pentru stapanii lor.
Dintre cerintele obligatorii pe care le presupune intretinerea animalelor de companie pe timp de vara merita sa le amintim pe cele mai importante, esentiale pentru bunul mers al lucrurilor. Procedand in acest mod, veti fi siguri ca animalul vostru de companie se va simti la fel de bine alaturi de voi ca si in restul anului, iar voi veti scapa de stresul inerent pe care il pot aduce adesea lunile lungi si fierbinti ale verii.
1. Iesiti cu animalul de companie in parc sau la plimbare dimineata, chiar si de doua ori si apoi seara cand este mai multa racoare. In timpul zilei, feriti-va de zonele aglomerate si, daca mergeti insotiti si de animalul de companie pregatiti de acasa un traseu punctat de multe zone cu umbra.
2. Permiteti-i patrupedului vostru sa se racoreasca la buna sa voie, oferindu-i apa din belsug si mereu proaspata. Schimbati-i des apa chiar si de trei ori pe zi si tineti-l mereu la umbra, intr-un loc bine aerisit, dar fara curent.
3. Mai ales vara nu va lasati niciodata animalul de companie nesupravegheat nici in apartament, nici in masina si nici atunci cand iesiti la plimbare. Tentatiile sunt acum mai mari, iar temperaturile ridicate pot face multe animale sa se comporte diferit. In plus, in casa si in masina caldura poate deveni insuportabila, iar animalul poate suferi mult din aceasta cauza.
4. Bolile sunt mai frecvente pe timp de vara, iar riscul de contaminare de la un animal de companie la altul este crescut. Asigurati-va ca animalul vostru de companie este adus cu carnetul de vaccinuri la zi si nu il lasati nesupravegheat in preajma animalelor suspecte.
5. Oferiti animalelor tratamente complete pentru purici si alti paraziti, consultati veterinarul pentru verificari de rutina ceva mai des si nu administrati medicamente, produse naturiste sau alte suplimente fara aprobarea prealabila a medicului veterinar.
6. Atunci cand mergeti la plimbare, incercati sa nu tineti animalul de companie prea mult pe asfalt, nisip sau alte suprafete incinse ci alegeti mereu iarba si locurile mai racoroase unde labutele animalului de companie sunt protejate de accidente. Nu uitati insa ca tot mai multi gradinari fac apel si la produse pentru ars iarba sau la pesticide si de aceea interesati-va dinainte si asupra acestui aspect.
7. Monitorizati-va zilnic prietenul necuvantator si prezentati-va de urgenta la medic in cazul depistarii unor simptome precum insolatia, oboseala, lipsa poftei de mancare, refuzul apei, limba de culoare suspecta, ochi inrositi sau aposi, vomitari dese.
8. Daca va luati animalul de companie in vacanta, nu uitati sa va interesati in prealabil daca se ofera si conditii decente pentru animale in locul unde doriti sa popositi. Aveti grija ca animalul vostru favorit sa detina in jurul zgarzii o placuta de identificare cu date esentiale pentru contact si alte informatii utile.
Adauga comentariu