Lifestyle Trucuri culinare

Cum deosebim diferitele tipuri de tomate?

Cum deosebim diferitele tipuri de tomate?
Exista mai mult de unul sau doua tipuri de tomate pe piata agro-alimentara din Romania, iar multe dintre retetele culinare cer expres utilizarea unui anume sortiment si de aceea este util sa ne reamintim cum putem deosebi diferitele tipuri de tomate, provenind din toate zonele lumii.

1. Tomatele de gradina – sunt cele mai ofertante prin gust, forma, culoare si arome si se gasesc de obicei pe piata in sezonul cald, fiind unul dintre cele mai cautate produse de sezon. Rosiile de gradina sunt mari ca dimensiuni, pot veni in culori diferite de la rosu inchis pana la galben sau portocaliu ori chiar verde si au mai multe nutrimente in compozitia lor decat celelalte tipuri de tomate.

2. Tomatele canelate (cu dungi) – sunt de asemenea rosii de dimensiuni mari, cu un parfum puternic si au drept caracteristica principala dungile marcate, care se pot usor observa la exterior. Culoarea lor obisnuita este rosu si se utilizeaza in special la prepararea de sandviciuri, deoarece feliile de rosie canelata sunt mai rezistente si nu se desfac usor pe durata consumarii lor.

3. Tomatele sferice (rotunde) – acestea sunt rosiile cel m…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu