Lifestyle Timp liber

Cum alegem corect sa ne luminam camera!

Cum alegem corect sa ne luminam camera!Solutiile de iluminat nu se mai rezuma  de multa vreme doar la a facilita vederea. Intervine in ecuatie  stilul , creeaza si personalizeaza ambiente, imbunatatesc aspecte, ofera o dispozitie aparte, creeaza o atmosfera, pun in valoare culori si texturi, de aceea gasirea unor corpuri de iluminat potrivite este o actiune imporanta.

Marele semn de intrebare apare atunci cand nu stim ce sa alegem, ce sa punem in valoare, ce anume se potriveste caminului nostru, mai ales ca piata are o oferta larga. Cel mai  important este  sa stim sa cream un echilibru tinand cont de nevoile noastre, de efectele pe care lumina le poate avea asupra sanatatii, sa evitam suprailuminarea dar si lumina prea obscura, pe lana avantajele stilistice este in joc si sanatatea vederii noastre.

Stilurile in care se incadreaza designul corpurilor de iluminat sunt foarte diverse.  Putem alege un  stil clasic, contemporan, modern, rustic sau glamour, in functie de aerul casei. Insa,  important  este ca alegerea sa o facem in asa fel incat corpurile sa se adapteze la stilul de decorare al incaperii. Desigur exista si producatori care ne ajuta mult cu modele ce ne inspira sau ne fac sa ne indragostim la prima vedere de anumite lampi.
Pentru cei care au copii, problema se pune alfel.  Copiii au nevoie de lumina artificiala perfecta, mai ales ca ochii lor sunt sensiblili la lumina puternica,  si pentru a isi face lectiile intr-un mediu placut, puteti alege o lampa cu personajul lui preferat. In camera copiilor nu trebuie sa se puna multe aplice, veioze sau lampi fiindca excesul de lumina poate duce la oboseala si stres.  O veioza langa pat, pe noptiera, este obligatorie pentru lectura de seara.

Asadar cand ziua se incheie cu o lumina si o poveste frumoasa, totul este perfect.  Este usor sa ne facem caminul un loc primitor si calduros, important este sa ne informam si sa ne dedicam timp, caci la urma urmei  este locul ce ne adaposteste toate momentele frumoase.

Virgolici Ecaterina

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu