Lifestyle Trucuri culinare

Cioparteste fara lacrimi


Ceapa
Putine sunt ocaziile in care plangem in bucatarie, dar daca
adaugi ceapa ca unul din personajele principale atunci pregateste-te
sa dai apa la soricei. Vreau sa va impartasesc cateva sfaturi
utile ce o sa scada riscurile de a va taia, ajutand sa fie
un proces mult mai eficient si sa va faca munca mult mai
usoara. De foarte multe ori ti se poate intampla sa lasi
ori ceapa pe jumatate netaiata sau ciopartita cat mai rapid
si in cuburi cat mai mari doar pentru a scapa de ea cat
mai repede.

Primul pas: curata ceapa de invelisurile exterioare, micul
secret este sa nu tai codita uscata ramasa la unul din capete,
aceasta va fi de mare ajutor deoarece va deveni un mic maner
de care o sa tii ceapa pentru a o taia toata in proportii
egale fara riscul de a trece cu lama de la cutit din greseala
peste degetele tale.

Al doilea pas: dupa ce ai indepartat invelisurile uscate
taie ceapa in doua. Pentru a evita lacrimile pune cele doua
jumatati intr-un bol cu apa rece timp de 10 minute.

Al treilea pas: scoate cele doua jumatati din apa si aseaza-le
pe rand pe un fund de lemn ce va fi pus in apropierea marginii
de la masa, acest truc te va ajuta sa vezi si sa stapanesti
mai bine cutitul atunci cand tai ceapa.

Al patrulea pas: tine jumatatea de ceapa de codita uscata
si taie pe lungime in trei randuri suprapuse (sau mai multe
in functie de marimea cepei) pana la codita uscata, dar
atentie ca aceasta sa ramana atasata de ceapa.

Al cincilea pas: cu atentie taie ceapa pe verticala ca si
cum ati taia o paine in felii subtiri, tine bine ceapa cu
degetele pentru a o mentine unita pana ce termini de taiat.

Astfel vei obtine o ceapa taiata in zeci de cubulete perfecte,
este nevoie de rabdare, timp si practica, dar cu ajutorul
exercitiului in curand poti ajunge sa tai o ceapa in mai
putin de un minut fara sa versi o lacrima.

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu