Lifestyle Trucuri culinare

Ardeiul gras


Ardeiul gras
Ardeiul gras este in primul rand un condiment si poate fi
rosu, verde, portocaliu, se poate servi atat crud, in salate,
cat si in preparate calde precum supele sau tocana de legume
si nu in ultimul rand nu putem uita de ardieii umpluti (cu
carne, orez etc).

Deseori este folosit drept condiment pentru pizza deoarece
ofera un gust aromat. Ardeii sunt foarte apreciati in gastronomia
romaneasca si nu putine sunt momentele cand te duci in piata
si iesi de acolo macar cu un kg de ardei. Poti sa ii coci
si sa ii servesti in otet alaturi de o friptura, pireu sau
peste. Mai sunt si ardeii cu smantana, iar daca pentru acest
preparat folositi ardei de toate culorile atunci efectul
vizual te va cuceri in cateva minute. Ardeiul gras contine
vitaminele C, E si A, de aceea nu trebuie sa lipseasca din
alimentatia ta.

Sfaturi:
– cumpara ardei frumosi, fara pete si cu o culoare sanatoasa.
– ardeii pot rezista in frigider doar pentru aproape 5-6
zile dupa care acestia isi pierd din consistenta si aroma.
– pentru a-i folosi pentru mai mult timp pentru pregatirea
diferitelor mancaruri ii poti taia in jumatate si ii pui
la congelator.

Avantaje:
– ardeiul este ideal in dietele de slabire.
– previne riscul de cancer, artrita si enfizemul pulmonar.
– sucul de ardei gras contine o mare cantitate de siliciu
atat de necesar unghiilor, parului si glandelor sebacee.

– ajuta la curatarea pielii de petele inchise la culoare.
– este bun in colici intestinale si calmeaza crampele.
– ajuta la tonifierea pielii si indeparteaza acneea.
– consumul de ardei iute scade riscul aparitiei cancerului.
– ardeiul iute este indicat in tonifierea coardelor vocale
si in tratarea entorselor.

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu