Lifestyle Sport

Cine a inventat jocul de baseball?


 
Nu multi dintre noi stim cu precizie ca jocul de baseball isi datoreaza nasterea unui american get-beget, care a fost recunoscut inca din 1953 ca parinte al acestui joc de catre Congresul american. Este vorba despre Alexander Joy Cartwright, Jr., inventatorul de necontestat al jocului de baseball modern.

Nascut in 1820, in New York City, Alexander Cartwright a lucrat initial ca functionar de banca, schimband apoi mai multe slujbe precum aceea de anticar sau de pompier voluntar. In 1842 el infiinteaza clubul de baseball Knickerbocker Base Ball Club care avea sa joace intr-un mini-campionat al orasului.

Din 1845, impreuna cu alti membri ai clubului Knickerbocker incep sa structureze o legislatie de joc care sa modernizeze radical baseball-ul si sa permita integrarea acestui sport pe lista sporturilor adresate profesionistilor. Au si reusit acest lucru de atunci incoace jocul de baseball devenind un sport antrenant si modern. Regulile de joc nu s-au schimbat foarte mult ele bazandu-se pe structura initiala gandita de Alexander Cartwright.

In 1849 Alexander Cartwright se muta in California nepierzand ocazia de a promova noul sport pe durata intregului drum catre noua sa casa. Astfel baseball-ul a crescut destul de mult in popularitate. In 1892 Alexander Cartwright moare la resedinta sa din Hawaii, Honolulu in varsta de 72 de ani. Nu a fost uitat deoarece chiar si in prezent multi fani ai sportului sau favorit ii aduc inca un ultim omagiu la cimitirul din localitate.

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu