Lifestyle Turism

Mauritius, vacanta exotica


Mauritius"Mauritius a fost facut primul, apoi Raiul; Raiul fiind o copie dupa Mauritius."

Prin aceste cuvinte descrie Mark Twain Mauritius, aceasta insula exotica la est de Africa, ce poate reprezenta locul de desfasurare a celei mai interesante vacante din viata ta.

Cu o istorie tumultuoasa, pe rand colonie olandeza, franceza si britanica, Mauritius este un amalgam de influente, de culturi, de rase si obiceiuri. In mod oficial se vorbeste engleza, in popor insa se vorbeste creola, o variatie a limbii franceze. In orase intalnim alternate moschei, pagode si temple indiene. Nu lipseste insa si o comunitate alba franceza bine impamantenita, dar si un cartier chinezesc ce ocupa mai mult de un sfert din Port Louis, capitala insulei.

Cu asa bogate influente extrem de diferite, nu este de mirare ca Mauritius este o destinatie extrem de interesanta. Adauga la Mauritiusacestea peisajele de vis, cu marea azurie si varfurile vulcanice ce strapung din loc in loc insula, cu o diversitate a faunei acvatice, dar si numeroase peisaje naturale unice in lume, si ai explicatia de ce Mark Twain a fost asa impresionat de aceasta insula.

"Casela Wild Safari" si "La Vanille Crocodile Park" sunt 2 repere care nu trebuie ratate intr-o vacanta aici. In parcul Casela poti face o plimbare agale prin padure alaturi de.. 2 lei, dar poti si socializa cu niste gheparzi extrem de Mauritiusprietenosi. Si cand spunem socializare si plimbare, ne referim exact la intelesul cuvintelor. Cu leii te vei plimba alaturi, putindu-i mangaia cat vrei, iar cu gheparzii vei putea da noroc, si te vei poza cat doresti, chiar in tarcurile lor. Nu trebuie sa iti fie frica, toate animalele, desi lasate libere, sunt obisnuite cu oamenii. Insa dat fiind ca esti in salbaticie, nu trebuie sa te mire ca leul care mai inainte s-a alintat cand l-ai mangaiat, deodata te Mauritiusparaseste pentru a vana un iepure.

Tot la capitolul intalnire cu salbaticia este si vizita in parcul "La Vanille", o ferma de crocodili, unde poti sa afli totul despre aceste animale impunatoare si chiar sa iti faci o poza cu un bebe-crocodil in varsta de 6 luni, dar si sa te joci si sa hranesti cu frunze niste testoase gigant Galapagos extrem de prietenoase.Mauritius

Daca vrei sa afli mai multe despre flora din Mauritius si din Africa, o vizita la gradina botanica

Pamplemousses este obligatorie. Aici vei vedea nuferi uriasi, atat de mari incat sunt in stare sa tina pe frunza un copil de 2 ani, iar noi iti recomandam sa iti iei cu tine un ghid, care iti va dezvalui secretele fiecarei plante in parte. Apoi, chiar alaturi, nu rata si o vizita la L’Aventure de Sucre, cea mai veche fabrica de zahar de pe insula, trasnformata acum in muzeu, unde vei afla despre cea mai importanta industrie din Mauritius. Iar la sfarsit iti poti cumpara caramele delicioase, si poti degusta diferite sortimente de rom, alaturi de o masa pe cinsta la restaurantul din incinta fabricii.

Deja ti se pare o destinatie extrem de interesanta? Dar atractiile turistice din Mauritius nu sunt doar acestea. Iti recomandam o vizita la Domaine les Pailles, unde poti sa mananci specialitati creole si sa faci o excursie cu caii in munti. Si neaparat trebuie sa vizitezi si regiunea Chamarel, unde vei Mauritiusvedea o cascada pitoreasca, dar si o minune a naturii, pamanturile in 7 culori. Destul de aproape, Grand Bassin este un lac sacru pentru indieni, pe marginea caruia este construit un templu si o statuie gigant a zeitatii Shiva.

Bineinteles, intre 2 excursii, trebuie si sa te relaxezi. Unde altundeva decat pe malul marii, pe o plaja cu nisip fin, de care gasesti din plin aici. Sau pe una din multele insulite care inconjoara tarmurile lui Ille Maurice, asa cum o numesc francezii.

Alte modalitati populare de petrecere a timpului sunt: inotul cu delfinii,Mauritius aflati in salbaticie in apropierea insulei, excursii cu catamaranul, cu barca cu fund de sticla sau de snorkeling, scufundarea cu un submarin pana la 30 de metri sau cu scutere subacvatice pana la 5 metri.

Unde sa stai? Cand sa mergi?
Insula este impanzita de hoteluri, mai luxoase sau potrivite unui buget de criza. Noi le recomandam in special pe cele din nord vest, deoarece aceasta este zona cea mai insorita si ferita de vant a insulei. De altfel, ca in orice regiune tropicala, clima din Mauritius poate fi schimbatoare si extrem de inselatoare. Insa Mauritius este o destinatie potrivita pe tot timpul anului. In lunile noiembrie-mai avem calduri mari, insa si posibilitatea de furtuni violente. In schimb in lunile de vara de la noi (care la ei sunt de iarna) aici vom intalni temperaturi de 25-27 de grade, si o umiditate mai scazuta, deci sanse mai mici de ploaie.

Galerie
de poze :: Mauritius
(click pentru a mari)

Daniela Tiba

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu