Lifestyle Tehnologie si internet

Cele mai celebrate filme de copii


Desi filmele de desene animate sunt preferatele copiilor dintotdeauna mai exista o alta sectiune de filme asa-numite de familie, care atrage mult pe cei mici si chiar le starneste pofta de a le viziona iar si iar pana ce se plictisesc complet de ele. Astfel de filme pentru copii plac in egala masura si adultilor putand deci sa fie vizionate in familie, de aici si denumirea de productii video de familie.

Printre filmele de familie cele mai dorite de catre copiii din intreaga lume se numara filmele fantastice, filmele cu eroi principali din lumea animalelor si, bineinteles, filmele de aventura cu eroi de varste apropiate cu aceea la care se afla copilul cinefil. Vrajitorul din Oz, de exemplu, Maria Mirabela, Veronica, Lassie sau E.T. sunt toate productii preferate de catre copii cu ani buni in urma si care vor ramane mereu la moda, daca bineinteles va exista cineva care sa le si ofere publicului tanar.

Desi una dintre conditiile esentiale care trebuie sa fie intrunita pentru ca un film sa placa celor mici este propunerea unei povesti simple si usor de urmarit iata ca si filme precum Singur Acasa (Home Alone) sau Matilda (1996), ceva mai complexe ca actiune, pot fi vizionate cu placere de catre cei mici datorita farmecului aparte al personajelor principale si jocului exceptional al actorilor care interpreteaza personajele negative. Sa nu uitam nici de show-urile in care papusi si actori sau personaje de desene animate si actori, si acestea aflate in topul prefeintelor copiilor. Nemuritorul The Muppets Show ar trebui difuzat la nesfarsit, atat este de atractiv pentru copiii de toate varstele.

Intr-un top aleatoriu al celor mai vizionat filme pentru copii din toate timpurile vor putea fi introduse deci titluri precum:

– Flipper
– Peter Pan
– Free Willy
– Wizard of Oz
– The Adventures of Rin Tin Tin
– Tarzan
– E.T. Extraterestrul
– Lassie
– Beethoven (1992)
– Paulie

Sigur ca topul poate fi refacut dupa niste preferinte personale ale fiecaruia dintre noi, copiii fiind prea mici pentru a putea intocmi chiar ei un top al celor mai bune filme de familie. Ceea ce nu trebuie uitat este faptul ca astfel de productii cinematografice exista de decenii si vor continua sa fie oferite multa vreme de acum incolo, iar daca intr-adevar dorim sa le oferim ceva copiilor pentru a alterna inlocui desenele animate si cu altceva atunci chiar aceste filme sunt cele potrivite nu doar varstei, dar si preferintelor lor speciale. Traind in era compact-discurilor si a DVD-urilor este foarte usor sa alcatuim cu mana noastra o bogata colectie de filme de familie, care sa se dovedeasca utila de fiecare data cand vrem sa avem putina liniste din partea copiilor sau pur si simplu am dori sa petrecem timpul cat mai placut alaturi de acestia.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu