Cariera Lifestyle

O cariera de asistent medical


Una dintre cele mai cautate cariere profesionale din ultima vreme este aceea de asistent medical, sanatatea fiind unul dintre domeniile unde se inregistreaza o mare cerere de personal calificat peste tot in lume. Studiile necesare practicarii acestei meserii nu sunt de lunga durata, iar beneficiile pot fi destul de insemnate in special in sectorul particular, dar si in acela de stat, date fiind schimbarile operate deja si cele care se preconizeaza a fi introduse pe viitor.

Exista o decizie majora de facut atunci cand te decizi pentru o cariera in domeniul ingrijirii medicale. Trebuie astfel stabilit de la bun inceput daca se doreste finalizarea rapida a studiilor si o angajare in orice sector medical cat mai curand (este cazul infirmierelor) sau daca se urmareste ca obiectiv o specializare mai indelungata si atingerea unui nivel de salarizare ridicat. In functie de preferintele personale se poate apoi opta pentru oricare dintre cele doua cai, urmandu-se cursuri rapide de calificare (infirmieri) sau cursuri de durata medie (asistenti medicali).

Certificarile si acreditarile valabile atat in tara cat si in strainatate se obtin la finalizarea studiilor, dar experienta efectiva de lucru se va obtine in ani de zile printr-o practica incununata sau nu de succese profesionale. Pentru asistentii medicali finalizarea studiilor initiale este abia prima etapa de specializare care va putea fi urmata de o serie de alte specializari obtinute prin eforturi deloc de neglijat. Asistentii medicali vor putea lucra in salile de operatie, in clinicile particulare sau de stat, alaturi de medicii de familie sau in laboratoare medicale ultra sofisticate. Sigur ca beneficiile vor fi mai mari cu cat gradul de dificultate si de risc sunt mai mari insa calificarile succesive sunt absolut necesare pentru a se putea accede intr-un sector medical sau altul.

Pentru cei interesati sa lucreze si in strainatate si pasionati de medicina, cariera de asistent medical va fi optiunea cea mai buna intrucat cererea de personal calificat este foarte mare, iar conditiile de lucru in multe cazuri sunt dintre cele mai bune. Prin acreditarile obtinute atat in tara cat si in strainatate se poate opta pentru locuri de munca diverse, in functie de preferinte personale si de abilitatile profesionale. Este un domeniu care ofera siguranta in mediul economic actual, beneficii diverse pe langa oferta salariala propriu-zisa si posibilitati reale de promovare. Calificarile se pot obtine destul de simplu, dar este nevoie de pasiune si eforturi insemnate pentru a se putea ajunge acolo unde se doreste. Mult succes!

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu