Lifestyle Sport

Ce sporturi prefera sa practice oamenii bogati?

Ce sporturi prefera sa practice oamenii bogati?Mai putin accesibile persoanelor de rand, sporturile adresate oamenilor bogati necesita investitii maricele in “infrastructura” si sunt de regula incluse in oferta unor cluburi mai exclusive care pot oferi servicii de cea mai inalta calitate membrilor lor, dar contra unor tarife ridicate pe care nu si le poate permite oricine.

Golful, de exemplu, poate fi practicat si de amatorii de sport care nu detin conturi grase in banca, dar conditiile si serviciile oferite nu vor fi mai niciodata aceleasi cu cele special destinate membrilor cu dare de mana ai unui club de golf care vor fi privilegiati din toate punctele de vedere in comparatie cu membrii de rand ai unui club mai lipsit de pretentii.

Sportul de squash si/sau de racquetball este de asemenea destinat mai degraba persoanelor bogate, nu foarte multa lume putandu-si permite sa plateasca un abonament lunar la un club sportiv unde se pot practica aceste sporturi deosebit de atractive mai ales pentru tinerii amatori de miscare fizica.

Polo pe iarba a fost dintotdeauna un sport rezervat nobililor si persoanelor de vita regala si continua si in prezent sa fie unul dintre sporturile favorite ale celor care provin din familiile cu sange albastru. Alaturi de acestia, multi alti amatori de polo pe iarba practica cu placere acest sport, desigur in masura in care le permit si buzunarele sa se inscrie la cluburile de profil din intreaga lume.

Jocul de cricket este de asemenea asociat in mod traditional cu persoanele care provin din familii cu sange nobil, dar nu putini sunt si bogatasii fara blazon care practica acest sport cu mare placere. Nu este un sport foarte atragator pentru marele public asa ca nu se poate spune ca persoanele de rand ar regreta faptul ca nu pot juca cricket in fiecare zi.

Yachting-ul este un alt sport preferat de bogatasi, acestia bucurandu-se de toate avantajele practicarii unui sport complex si deosebit de solicitant. Chiar si persoanele trecute de prima tinerete, care nu mai practica yachting de performanta pot beneficia de putina miscare si de aerul sanatos al marii navigand in tihna oriunde le pofteste inima.

Dresajul de cai este prin excelenta un sport rezervat celor bogati, nu oricine permitandu-si sa angajeze dresori calificati care sa pregateasca caii de rasa pentru posesorii lor care abia asteapta sa iasa putin in natura calare pe aceste superbe animale. Alti posesori de cai de rasa prefera sa isi inscrie animalele la cursele de cai, dar si in acest caz sunt necesare investitii uriase pentru pregatirea adecvata a animalelor pentru competitii.

Nu in ultimul rand, bogatasii adora sa mearga la vanatoare, multe dintre ei ravnind sa se afiseze in cercul lor de apropiati cu un trofeu de toata frumusetea, fie vorba despre un cerb, un porc mistret sau un “umil” fazan. Nu toata lumea priveste cu ochi buni acest “sport”, dar bogatasilor nu le pasa de regula de gura lumii si vor continua sa vaneze tot ceea ce le face placere indiferenti la impactul negativ pe care il pot provoca asupra unui intreg ecosistem sau la suferinta provocata animalelor.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu