Lifestyle Trucuri culinare

Ce sa evitam la conserve si alimentele ambalate in plastic?

Ce sa evitam la conserve si alimentele ambalate in plastic?
Desi se poate intampla destul de rar, exista situatii cand putem cumpara alimente la conserva deja alterate in ciuda termenului de garantie care afirma ca ele pot fi consumate inca. Din graba, ajungem astfel sa gatim asemenea produse fara a le mai mirosi si ne trezim dupa aceea cu diferite probleme doar pentru ca nu am fost suficient de atenti.

In general, la achizitionarea unei conserve trebuie sa fim atenti la:
– umflaturi suspecte fie deasupra fie dedesubt;
– capacul nu este bine fixat in peretii de tabla ci se poate vedea cu usurinta urma unde ar trebui sa taiem pentru a deschide conserva;
– conturul destinat deschiderii conservei este fracturat intr-o zona sau mai multe;
– uneori, prin manipulare neadecvata, apar si gauri in corpul conservei;
– exista scurgeri desi conserva pare bine ambalata;
– conserva poarta urme de lovituri
– termenul limita de expirare a produsului este foarte aproape.

In cazul conservelor ambalate in plastic sau a altor produse ambalate in plastic se vor urmari aceleasi indicii pe care le ofera ambalajul, rupere, fracturare, strapungere, iar in plus trebuie vazut daca sigiliul este intact si daca ambalajul nu permite eliminarea grasimilor din interior prin transpiratie, in care caz si elemente de la exteriorputand sa patrunda in interiorul ambalajului (ambalaj de proasta …
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu