Lifestyle Trucuri culinare

Ce putem face pentru a evita greselile comune in plan alimentar?

Ce putem face pentru a evita greselile comune in plan alimentar?
Pentru un bucatar amator sau un tanar care abia se initiaza in tainele gatitului de calitate, a manca sanatos inseamna de regula a manca conform standardelor stiintifice stabilite de catre autoritatea medicala, lucru fara indoiala pozitiv si benefic pentru novicii bucatariei.

Spre deosebite de acestia, bucatarii cu vechime si alte persoanele care se pot lauda cu multa informatie si o bogata experienta culinara risca nu de putine ori sa faca unele greseli in planul nutritiei echilibrate, ei bazandu-se mai degraba pe ceea ce cred dansii ca e sanatos si mai putin pe recomandarile medicilor sau ale nutritionistilor.

1. Acesta este si motivul pentru care multi dintre noi riscam sa facem una dintre cele mai comune, dar si mai grave greseli in plan alimentar, respectiv sa ajungem sa credem cu tarie ca alegerile noastre culinare sunt mai bune decat este cazul in realitate.

Informatia updatata si sustinuta cu date stiintifice ne poate insa convinge in scurta vreme sa renuntam la asemenea idei gresite si sa revenim la sentimente mai bune, lucru posibil mai ales daca nu ne incapatanam in continuare sa sustinem ca tot noi avem dreptate.

2. O alta greseala des intalnita la multe persoane este calcularea gresita a portiilor la masa cauzata in principal de aportul prea mare de carbohidrati din preparatele culinare. Se crede astfel ca legumele consumate in cantitati mari nu ne pot ingrasa, dar se uita faptul ca adesea aceste legume sunt insotite de sosuri si grasimi care conduc repede la cresteri in greutate.

Un bun echilibru intre carbohidrati, proteine si grasimi sanatoase va reusi insa sa echilibreze meniurile zilnice astfel incat portiile sa fie servite in cantitati reduse, dar sa ofere si suficiente nutrimente si energie pentru a ne sustine de-a lungul zilei.

3. Tot mai multe persoane in utlima vreme aleg din comoditate si din cauza unui program de munca incarcat sa serveasca mesele zilnic in mod haotic, la ore nepotrivite si fara a acorda multa atentie la ce mananca.

Un asemenea comportament alimentar conduce in timp la o fluctuatie a nivelului zaharului din sangem fapt care genereaza apoi un metabolism lent si un apetit nesanatos. Mai mult, unele persoane chiar introduc la dieta suplimente alimentare diverse crezand ca astfel isi ofera o alimentatie echili…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu