Casa si gradina Lifestyle

„Cărţile, ferestre-n ziduri”

„Cărţile, ferestre-n ziduri”Când ai citit ultima dată o cartea doar din dragul de a citi, pentru bucuria lecturării unui conţinut străin până atunci. Prea adesea renunţăm la această activitate din lipsă de timp şi ne surprindem că ultima carte citită a fost acum multă vreme şi abia dacă ne mai amintim titlul sau conţinutul acesteia.
Atunci când citeşti o carte bună care te captivează trăieşti practic prin imaginaţia scriitorului, te transpui în lumea ce o descrie şi uiţi măcar pentru o vreme de problemele lumii cotidiene în care obişnuieşti să te afunzi.

Ai cu siguranţă posibilităţi nenumărate de a citi. Poţi merge la bibliotecă, poţi renunţa la uitatul la televizor în favoarea unor cărţi, le poţi lua cu tine în vacantă, în metrou, pe timpul călătoriilor mai lungi, poţi citi pentru alţii şi alte numeroase moduri care fac cititul posibil chiar şi stilului tău de viaţă mereu în mişcare.
Cunoaştem deja beneficiile cititului asupra noastră. Ştim că dobândim odată cu acesta un vocabular mai vast, o imaginaţie mai vie şi de asemenea deprindem capacitatea de concentrare mai uşor. Este adevărat, cititul te ajută să te concentrezi mai uşor şi îţi pune ordine în gânduri.

Poate că uneori simţi că tu nu eşti făcut pentru citit deoarece indiferent de cât de mult te-a captivat o carte, o dată cu trecerea timpului parcă nu-ţi mai aminteşti atât de clar numele personajelor sau decursul exact al întâmplărilor. Însă, aceste lucruri nu sunt cele mai importante lucruri atunci când citim. Rolul unei cărţi este acela de a ne învăţa ceva, ca după o lectură care ne face plăcere să rămânem cu o lecţie de viaţă, să învăţăm citind din viaţa personajelor, să comparăm alegerile lor cu ale noastre, să luam greşelile acestora şi să învăţăm noi înşine ceva din ele deşi nu sunt ale noastre.
Ideea nu este să citeşti tot ce îţi pică în mână ci să găseşti acele tipuri de cărţi care se potrivesc pe deplin personalităţii tale şi să încerci pe cât posibil să îţi faci timp în lumea asta agitată în care trăim, de o carte bună.

Oana Ruxandra

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu