La fel ca in multe alte cazuri, si redactarea unui CV presupune o updatare periodica a resurselor si uneltelor folosite in cadrul acestui proces insa, din pacate, foarte putini aplicanti apeleaza la aceste modalitati mai noi de redactare a CV-ului profesional preferand doar sa coafeze CV-ul lor mai vechi si sa il trimita astfel in speranta ca vor avea totusi succes la selectia pentru interviu.
Cel mai des intalnit caz este acela al aplicantilor care utilizeaza la nesfarsit, pentru ani lungi de zile, acelasi model de CV pentru orice pozitie profesionala ar aplica si nu e de mirare ca tocmai acestia nu inregistreaza deloc rezultate pozitive in procesul de cautare a unui loc de munca. CV-ul trebuie ales si adaptat de fiecare data cand aplicam la un nou concurs pentru un job, iar bogatia de modele de CV-uri destinate pentru orice domeniu profesional ne poate ajuta din plin in asemenea situatii.
Tuturor candidatilor le revine in mod direct responsabilitatea de a arata cat se poate de clar prin documentele depuse ca merita sa ocupe pozitia scoasa la concurs, iar redactarea corecta a CV-ului si organizarea minutioasa a informatiei vor face o foarte buna impresie in faza preselectiei pentru interviul profesional. Minciuna sau omisiunile voite nu rezista confruntarii directe cu angajatorul si de aceea este recomandat sa iti pregatesti cat mai bine toate documentele pentru ca astfel vei face fata cu brio si la interviu.
Desi angajatorii prefera CV-urile redactate succint si la obiect, aceasta nu inseamna ca un CV corect redactat trebuie obligatoriu sa cuprinda doar o singura pagina. De multe ori detalierea informatiilor prezentate pe prima pagina va aduce un plus de sansa, iar acest lucru poate fi facut fara teama ca persoana care face selectia se va plictisi. Daca va fi nevoie si de informatii suplimentare, odata ce este atrasa atentia inca din prima pagina a CV-ului atunci se pot consulta si celelalte pagini pentru a se contura cat mai clar profilul profesional al aplicantului.
Modestia nu este deloc o virtute atunci cand vine vorba sa aplici pentru un loc de munca si este intotdeauna bine sa fie subliniate toate punctele tari ale aplicantului, inclusiv detalii care pot interesa angajatorul data fiind natura jobului scos la concurs. Calificarile suplimentare pot si acestea sa fie amintite mai ales daca se completeaza cu abilitatile necesare pentru postul pentru care se aplica.
CV-ul este unealta principala la care se face apel pentru gasirea unui loc bun de munca si este esential sa deprindem cu totii bune tehnici de redactare corecta a unui CV, particularizat dupa domeniul profesional tintit si jobul specific urmarit la un moment dat. Updatarea periodica a CV-ului profesional si identificarea de cai noi care sa ne aduca un plus la angajare cade exclusiv tot in grija noastra astfel putand sa aplicam cu mai multa siguranta pentru jobul dorit si stiind ca vom fi luati in considerare atat pentru abilitatile si experienta noastra cat si pentru modul inteligent in care am ales sa ne construim prezentarea noastra profesionala.
Adauga comentariu