Lifestyle Trucuri culinare

Bucatariile burlacilor au cele mai putine bacterii!

Bucatariile burlacilor au cele mai putine bacterii!
Pare greu de crezut, dar savantii au demonstrat faptul ca de multe ori camerele noastre de baie sunt mult mai “curate” decat bucatariile in care germenii si bacteriile par a se simti mai in voia lor. Te-ai astepta totusi ca aceste microorganisme sa se inmulteasca mai degraba in preajma vasului de WC decat in chiuveta de bucatarie, dar se pare ca nu este asa.

In studiile intreprinse de-a lungul anilor, chiuvetele de bucatarie conduc detasat, iar aspectul lor uneori stralucitor si super curat nu trebuie sa ne pacaleasca pana acolo incat sa credem ca am reusit sa facem o curatenie exemplara in bucataria noastra. Alaturi de chiuvete si prosoapele, si buretii de curatat de asemenea sunt incarcate cu tot felul de bacterii, lucru deosebit de ingrijorator pentru cei care iubesc igiena casnica.

Indiferent de tara sau de statutul social al locatarilor, cam aceleasi rezultate au fost inregistrate in Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Germania, Africa, India sau Arabia Saudita, respectiv s-a descoperit faptul ca germenii propasesc in voia cea buna in bucatarie indiferent de cat de temeinic s-a curatat chiuveta, masa, prosoapele, buretii si ustensilele de gatit si de servit masa.

In bucatariile supuse studiilor stiintifice s-au descoperit adesea si urme ale primejdioaselor bacterii E. coli si salmonella transmise fara indoiala prin intermediul alimentelor procesate, dar mai grava este situatia bacteriilor care au dezvoltat o rezistenta aparte la agentii chimici in principal din cauza detergentilor de bucatarie si a substantelor antibacteriene folosite aici.

Pe langa produsele din carne cu grad mare de risc pentru contaminarea bucatariei, si legumele si fructele sunt purtatoare de germeni periculosi care nu vor disparea practic niciodata din bucatarie deoarece aici se proceseaza mereu aceste alimente, uneori in mod corect, iar alteori la repezeala din criza de timp. A…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu