Lifestyle Trucuri culinare

Trenduri culinare pentru 2011

Trenduri culinare pentru 2011
Si in materie de gatit exista dintotdeauna o moda a momentului, uneori fiind tinute la loc de cinste preparatele de mare complexitate, care necesita o maiestrie culinara aparte, iar alteori promovandu-se dimpotriva bucataria cu iz traditional, mai simpla, dar si mai sanatoasa, bazata aproape exclusiv pe ingrediente organice.

In 2011, trendul culinar este pe buna dreptate marcat de un gatit de tip ecologic, cu ingrediente pe cat posibil neprocesate, sugerandu-se de aceea orientarea catre fermierii locali, care vin cu o oferta de produse obtinute in mod organic, fara pesticide, E-uri alimentare ori preparate cu prea multe grasimi, sare sau zahar.

Pentru cei mici, ideal este in 2011 sa se gateasca mese cat mai pline de nutrimente, bine diversificate si care sa respecte recomandarile medicilor si ale nutritionistilor, adolescentii incadrandu-se si dansii la aceste deziderate in plan culinar. Mesele trebuie sa fie servite la intervale regulate, iar micul-dejun nu poate sa fie sarit sub nici o forma.

Pentru servirea mesei in oras, se militeaza fervent in favoarea acelor restaurante care isi procura ingredientele alimentare de pe piata locala si care introduc frecvent in meniurile lor alimente foarte proaspete, unele cultivate in propria gradina asa cum poate fi, de exemplu, cazul unor condimente sau a verdeturilor si legumelor de stricta necesitate.

Intrucat populatia a devenit mai constienta de riscurile pentru sanatate pe care le prezinta diversele alergii la unele produse alimentare, tot in 2011 se doreste si o mai larga diversificare a meniurilor casnice sau a celor servite in locurile publice in directia crearii de preparate care sa nu includa si glutenul, lactoza si alte substante recunoscute pentru rolul lor nociv asupra persoanelor care sufera de alergii alimentare.

La fel ca si in lumea modei, si in universul culinar de anul acesta simplitatea da tonul general, dorindu-se practic o reintoarcere la principiile sanatoase ale bucatariei traditionale, unde sa se alterneze perioadele de bogatie in plan alimentar cu cele de regim mai strict, necesare detoxifierii organismului si scaderilor bune in greutate.

Producatorii alimentari vor trebui si dansii sa isi diversif…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu