Lifestyle Sport

Bossaball este un sport de ultima ora foarte gustat de publicul spectator

Bossaball este un sport de ultima ora foarte gustat de publicul spectatorPromovat abia din 2004 de catre spaniolul Filip Eyckmans, bossaball-ul este un sport de echipa complet nou si deosebit de antrenant care include elemente din jocul de volei, fotbal, gimnastica si capoeira precum si uzul unor trambuline care permit jucatorilor sa jongleze cu mingea la voia cea buna.

In prezent jocul de bossaball este raspandit in intreaga lume, existand deja cluburi profesioniste infiintate in anii din urma in Brazilia, Germania, Olanda, Portugalia, Kuwait si, surpriza, chiar si in Romania, jucatorii acestor cluburi fiind incantati ca pot promova sportul lor favorit peste tot unde sunt invitati sa participe la turnee de mica sau mare anvergura.

Echipele de jucatori care practica bossaball sunt formate din 3 pana la 5 atleti, unul dintre acestia indeplinind rolul atacantului, iar ceilalti asistandu-l in eforturile sale de a puncta peste fileu in terenul adversarilor. Atacantul se poate folosi si de ajutorul unei trambuline, astfel el putand sa loveasca mingea cu mai multa forta si mai periculos.

Pentru a intoarce mingea in terenul celor care o servesc, adversarilor nu li se permit decat maximum 6 contacte cu mingea, ei putand astfel sa foloseasca strategiile puse la punct in cadrul sedintelor de antrenament pentru a castiga la final meciul.

Similar cu jocul de volei, punctele sunt inscrise atunci cand echipa cealalta nu mai reuseste sa intoarca mingea peste fileu sau atunci cand eforturile echipei opuse sunt blocate tot la fileu de catre aparatorii mult mai abili in tainele acestui joc. Spre deosebire de volei insa bossaball-ul este mult mai spectaculos, acest lucru datorandu-se si elementelor de mare spectacol preluate din alte sporturi de echipa.

Un set este castigat atunci cand una dintre echipe reuseste sa inscrie 25 de puncte, aflandu-se in acelasi timp la distanta de minimum 2 puncte de echipa adversa. Echipa care isi adjudeca la final 3 seturi va castiga si meciul, tot jocul fiind deopotriva de spectaculos pe cat este de solicitant pentru sportivii care il practica.

In Romania, jocul de bossaball a fost introdus initial de catre o companie producatoare de bauturi racoritoare, iar in prezent se cauta formule viabile prin care echipele romanesti sa poate fi introduse in circuitul mondial, unde de mai multi ani se desfasoara campionate foarte serioase la nivel de profesionisti.

Desi nu foarte cunoscut de catre publicul larg, jocul de bossaball are sanse mari de a fi in viitorul apropiat introdus in cadrul unor jocuri olimpice de vara, spectacolul oferit fiind la cote maxime, iar muzica care acompaniaza acest joc putand adeseori sa mareasca mult farmecul competitiei sportive.

Un sport deosebit de antrenant, jocul de bossaball abia incepe sa se faca cunoscut in lume, sportivii simtindu-se instinctiv atrasi de de acest joc, iar admiratorii declarandu-se impresionati de frumusetea sa, bossaball-ul fiind parca special creat pentru a atrage cat mai multi fani gratie gradului sau crescut de spectaculozitate.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu