Lifestyle Timp liber

Bijuteria ca poveste

Bijuteria ca povesteBijuteria a fost dintotdeauna un însemn al simțului estetic și bunului gust. Ea dezvăluie o parte a personalității care este sensibilă la frumos și care se poate exprima tocmai prin alegerile pe care le facem în materie de bijuterie. Și nu ne referim aici la accesorile pe care le cumpărăm pentru că se asortează cu o anumita vestimentație din garderoba noastră. Sau la cele pe care vânzătorul ni le descrie în cifre : atâtea grame de aur, diamant de atâtea carate. Bijuteria contemporană modifică tocmai acest raport între valoros și prețios, între posibilitățile de îmbinare ale formelor și culorilor.

Bijuteriile pe care alegem să le purtăm spun o poveste despre noi. Cu atât mai mult cele pe care le creăm singuri. Cursurile Școlii de Bijuterie Contemporană Assamblage se adresează persoanelor creative, care doresc să găsească o modalitate de a-și exprima pasiunea pentru frumos prin bijuterie. Femeilor care nu se mulțumesc să cumpere obiecte de serie făcute în fabrici, care nu au legătură cu personalitatea și atitudinea lor. Din această nemulțumire față de standardizarea societății de consum se naște arta bijuteriilor de designer, a creațiilor ce iau naștere într-un atelier, din mâna și imaginația unui creator.

Assamblage permite găsirii unei modalități proprii de exprimare artistică prin intermediul bijuteriei. Mai mult decât atât, propune a altă interacțiune cu bijuteria, dincolo de raportul cumpărător – vitrină : cea a procesului de creare al obiectului. Atelierul devine un loc în care lucrurile capătă o altă semnificație, un loc în care dintr-un desen, argint și pietre semiprețioase, o masă și niște instrumente, se nasc niște bijuterii care vor avea o valoare și o semnificație mult mai mare decât a celor cumpărate din magazin.

Școala de Bijuterie Contemporană, cu sediul pe str. Smârdan nr. 30, a fost înființată în anul 2010 de designerul David Sandu și de atunci a găzduit oameni din toate domeniile, oameni creativi care au avut și au în continuare ceva de spus prin creațiile lor. De la cursuri de inițiere penru cei care nu au mai avut contact cu bijuteria, până la workshop-uri specializate pe anumite tehnici, toate acestea permit însușirea unor elemente de bază pe care fiecare își construi propriul stil ulterior.

Bijuteria ca poveste

Diana Ilie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu