Berea este o modalitate de relaxare. Dupa munca, cursuri cu totii ne retragem la o terasa sa degustam o buna bere. Insa din pacate ingrasa, face pofta de mancare insa are un mare continut de minerale, si multe alte proprietati. Interesantele ei caracteristici le descoperim in randurile urmatoare.
Asa cum stim, compozitia berii este destul de complexa. In primul rand, este o bautura cu un continut mare de minerale: 1-2 mg/litru, ceea ce este comparabil cu cele mai bogate ape minerale. In al doilea rind, gasim in bere vitamina B1, B2 , PP. Acestea fiind si motivele pentru care berea a fost scoasa de cercetatorii germani din categoria bauturilor alcoolice si inclusa intre alimente.
Pe langa vitamine si minerale, berea are un continut bogat in acizi organici, care regleaza echilibrul acizi-baze din organism. Daca se elimina componenta gazoasa din bere, proprietatile acesteia o apropie de kefir sau humis , lapte de iapa fermentat – bautura faimoasa din deserturile asiatice.
Berea favorizeaza digestia, creste pofta de mancare, normalizeaza ritmul cardiac si tensiunea arteriala, previne spasmele. Dar cei ce sufera de hipertensiune trebuie sa se limiteze la berea fara alcool.
Iar cei ce au exagerat cu bautura si sunt mahmuri a doua zi, vor bea un leac infailibil: putina sare dizolvata intr-un pahar de bere. Este un leac mai vechi insa cu efect garantat.
Consumul moderat de alcool, adica o bere de 330 de mililitri pe zi pentru o femeie si doua pentru un barbat, a fost asociat si cu un risc scszut de diabet de tipul 2 si imbunatatirea functiilor cerebrale pentru cei trecuti de prima tinerete.
Asadar,cu avantaje si dezavantaje berea ramane o bautura iubita si consumata. Important este sa o consumam responsabil si in momentele potrivite. Masura potrivita si responsabilitatea sunt elemente cheie pentru un stil de viata corect si fara consecinte negative.
Adauga comentariu