Lifestyle Turism

Australia detine cea mai mare insula de nisip din lume

Australia detine cea mai mare insula de nisip din lumeUna dintre atractiile turistice majore ale continentului australian, insula Fraser este un adevarat paradis pentru toti iubitorii de natura, situata pe coasta de sud a statului Queensland si formata exclusiv din teren nisipos, una dintre particularitatile sale unice care a condus la introducerea a unei mari parti a acestei insule in patrimoniul UNESCO sub denumirea de Marele Parc National de Nisip.

Cu o lungime de circa 120 km si o latime de 24 km, insula Fraser este cea mai mare insula de nisip din lume, aici, spre deosebire de alte insule de nisip, vegetatia crescand din abundenta, iar balenele putand fi admirate an de an de la mica distanta, insula Fraser reprezentand se pare o "atractie turistica" inclusiv pentru gigantele mamifere marine.

Un alt punct de atractie pentru insula Fraser il reprezinta si faimoasele sale dealuri de nisip, unele dintre acestea avand inaltimi de peste 200 de metri si gazduind arbori si plante rare care cresc in voia cea buna in acest paradis australian de exceptie. Peste 40 de lacuri cu apa dulce sunt de asemenea prezente pe insula, unele dintre acestea fiind situate in mod paradoxal deasupra nivelului marii.

Printre animalele care populeaza insula Fraser se numara si faimosii caini australieni Dingo precum si un numar impresionant de specii de reptile si pasari din specii foarte rare. Cainii Dingo pot ataca uneori omul, dar sunt mereu monitorizati de catre patrule special insarcinate cu aceasta activitate. In ce priveste reptilele, serpii pot fi deosebit de periculosi, o treime dintre speciile existente aici fiind veninoase, iar muscatura lor fiind fatala pentru om si animale deopotriva.

Numarul estimat de turisti care viziteaza an de an insula Fraser este foarte ridicat, in anii de varf putand depasi o jumatate de milion de turisti, o parte dintre acestia alegand sa petreaca una sau mai multe nopti pe insula intr-o arie pentru camping autorizata, iar altii preferand doar o excursie de o zi din cauza pericolului destul de ridicat pe care il prezinta serpii veninosi si cainii Dingo din salbaticie.

Pentru a evita impactul negativ al turismului asupra habitatului insulei Fraser, autoritatile australiene au creat poteci suspendate care previn contactul direct cu solul, dar chiar si in aceste conditii exista serioase motive de ingrijorare cu privire la eroziunea cauzata de afluenta mare de turisti care vin aici pe toata durata anului calendaristic.

O destinatie ideala pentru toti cei care isi permit un concediu in Australia, insula Fraser va asteapta cu atractiile sale unice in intreaga lume, iar daca veti reusi sa ajungeti pe acolo nu uitati la intoarcere sa ne relatati cu lux de amanunte cum v-ati petrecut vacanta si mai ales cum arata pe viu acest paradis insular australian creat in intregime din nisip.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu