“Si ochiul mananca!” spune un vechi proverb arab. Fapt foarte adevarat si verificat: cand mergem la restaurant ne asteptam ca mancarea sa arate bine, iar cand avem invitati la masa ne straduim ca totul sa para cat mai apetisant. Inainte de a manca ceva, celelalte simturi ale noastre verifica daca este in regula produsul respectiv. Astfel ca, daca ceva miroase si arata bine si nu e neplacut la atingere (ca fructele de exemplu, daca sunt moi sunt pera coapte sau nu sunt bune) suntem aproape siguri ca si gustul trebuie sa fie bun.
Aspectul este cel care ne atrage in primul rand atentia asupra unui aliment. Si nu degeaba se spune ca gatitul este o arta: atunci cand un preparat este prezentat, acesta trebuie sa starneasca simturile posibilului consumator, sa “faca pofta”. De aceea, adevaratii bucatari stiu ca de la vesela si modul de aranjare a preparatelor pe ea, pana la forma, culoarea si textura preparatelor, toate trebuie sa fie armonioase, originale si apetisante.
Felul in care arata mancarea poate fi acel detaliu care schimba esential perceptia consumatorului asupra mancarii.
Acelasi aspic, facut intr-o forma din c…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro
Adauga comentariu