Casa si gradina Lifestyle

Lisianthus – o plantă preţioasă


Hobby - Eustoma grandiflorum, Lisianthus

Denumită ştiinţific Eustoma grandiflorum, Lisianthus este o plantă originară din Mexic şi se pretează cu la fel de mare succes şi ca plantă de apartament, dar şi de grădină, iar florile sale aduc un plus de farmec buchetelor care ne încântă la tarabele florarilor.

Lisianthus are o înălţime de 50-60cm, frunze lanceolate de culoare verde-albăstruie, cu flori delicate cu câte 4 petale dantelate în nuanţe de roz, galben, mov, sau în combinaţie cu alb.

Delicata plantă este destul de pretenţioasă iar pentru a înflori are nevoie de o temperatură de până la 24 de grade (nu mai puţin de 20), are nevoie de lumină şi udări repetate, astfel încât solul să nu apuce niciodată să se usuce. Trebuie cultivată într-un amestec de turbă fibroasă şi nisip. Mai mult decât atât, Lisianthus cere fertilizatori aplicaţi săptămânal. Înmulţirea se face prin seminţe, care se cultivă în februarie sau martie, folosind un propagator aşezat la lumină.

Lisianthus te va încânta cu florile sale de la începutul lui iulie până la finalul lunii octombrie şi acestea sunt atât de frumoase încât merită să-i satisfaci toate pretenţiile, căci răsplata pentru efortul tău va fi nepreţuită.

Raluca Alupoaie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu