Animale de companie Lifestyle

Burmeza (Burmese)


Animale de companie - Pisicile Burmeza (Burmese)

Nu, nu am greşit denumirea, nu aş fi vrut să scriu Birmaneză. Deşi pisicuţa despre care voi scrie este originară din Birmania şi seamănă cu siameza, reprezintă o rasă distinctă, cu specificul şi farmecul ei. Se numeşte Burmeză şi te va încânta cu prezenţa ei.

Burmeza este o pisică robustă, cu capul mare şi rotund, urechi largi şi ochi pătrunzători, cu părul lucios cu aspect satinat. Este companionul ideal pentru persoanele pline de energie, dar care petrec mult timp acasă, pentru familiile cu copii sau cu alte animăluţe de companie. Burmeza este devotată, inteligentă şi sociabilă, dar în acelaşi timp îi place să fie centrul atenţiei, să domine şi să aibă „ultimul cuvânt”.

Este o pisică sănătoasă, fără pretenţii exagerate, cu o speranţă de viaţă ce poate ajunge chiar la 20 de ani. Este extrem de jucăuşă şi se plictiseşte rău dacă este lăsată mult timp singură, motiv pentru care se apucă de şotii. Se recomandă să fie achiziţionate în perechi pentru a avea mereu un tovarăş de joacă. Acceptă şi alte animale în viaţa ei, dar numai pe acelea pe care le poate domina. Învaţă uşor tot felul de trucuri şi află foarte repede cum se deschid uşile – toate acestea doar pentru a-şi urma stăpânul peste tot şi a-i intra în graţii.

Blăniţa Burmezei nu-ţi va crea probleme, căci nu va fi necesar să o periezi decât o dată pe săptămână. Gheruţele vor fi scurtate la 2-4 săptămâni. În rest, îngrijirea obişnuită, controalele de rutină la veterinar şi dragostea familiei sunt suficiente pentru ca Burmeza să fie o pisică fericită.

Raluca Alupoaie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu