Lifestyle Trucuri culinare

Asezarea corecta a servetelelor la masa

Asezarea corecta a servetelelor la masaBinecunoscutele servetele folosite la servirea mesei au, de cele mai multe ori, un dublu rol, o data ele fiind menite sa aduca un plus estetic, adica avand un rol decorativ, si in al doilea rand dovedindu-si si functionalitatea pe durata servirii mesei, adica ajutandu-ne sa servim masa in conditii dintre cele mai civilizate.

Cei mai multi dintre noi folosim servetele de hartie, simpla sau colorata, dar exista si servete din material textil, de asemenea simple sau colorate, care pot aduce un plus de formalism la servirea mesei. In ambele situatii, se poate discuta atat despre avantaje cat si despre dezavantaje in utilizarea si asezarea estetica a servetelor la masa.

Servetele din material textil, de exemplu, sunt foarte cautate pentru mesele festive sau cele oferite de restaurantele cu pretentii si se preteaza de minune la servirea cu mare fast a meselor deoarece se pot plia in pozitii si forme care sugereaza clar eleganta, pastrandu-si bine forma data initial, mai ales daca sunt si apretate.

Servetelele de hartie se preteaza mai degraba meselor obisnuite, de familie, dar pot si acestea sa fie pliate in cele mai variate forme, de regula cu o tenta vesela, care sa binedispuna mesenii. De multe ori insa este nevoie de mai mult decat unul dintre aceste servetele deoarece apa sau alte lichide le distrug imediat si ai nevoie de un nou servetel pentru a putea servi restul mesei c…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu