Cariera Lifestyle

As vrea sa devin fotomodel


 
Pentru tinerele interesate intr-o cariera in domeniul modei si al prezentarilor foto primii pasi sunt mai mereu guvernati de anumite prejudecati din cauza carora ele risca fie sa renunte din start, fie sa aleaga un traseu oarecum gresit comportandu-se asa cum li se pare ca ar cere imprejurarile si nu la un nivel neutru si profesional.

Se spune de exemplu ca trebuie sa fii cu adevarat frumoasa pentru a putea accede in lumea modei, dar lucrurile nu sunt neaparat astfel intrucat pentru un model cerintele din punct de vedere estetic se reduc la o prezenta atragatoare si o atitudine conforma cu recomandarile creatorului de moda. Machiajul si celelalte accesorii pot apoi transforma aproape orice tanara intr-o reala bucurie pentru ochii cunoscatorilor.

Pe langa o frumusete angelica se mai spune si ca trebuie sa fii inalta pentru a putea fi acceptata in universul select al modei, dar acest lucru este valabil doar pentru un top-model care va prezenta pentru o casa de moda foarte celebra si nu neaparat valabil in restul situatiilor. In special pentru un foto-model cerintele privitor la inaltime sunt mai putin drastice aici primand alte criterii de selectie care trimit la planul artistic si nu la cel fizic.

In cazul tinerelor deosebit de atragatoare, care au forme perfecte, se vehiculeaza un mit destul de periculos care spune ca agentiile de moda ar da oricat ca sa te atraga in echipa lor si ca nu ai nevoie de niste fonduri initiale care sa te sustina pe perioada de inceput. Adevarul insa este ca oricat de frumoasa ai fi si oricat de bine te-ai incadra la standardele de frumusete cerute de casele de moda este nevoie de ceva investitii in propria imagine si promovarea ei pentru a putea accede usor, usor catre o cariera de succes.

Unele tinere atragatoare care au deja o cariera promitatoare in alt domeniu decat cel al modei se feresc sa faca primii pasi in aceasta directie deoarece se aude ca ar fi vorba despre o meserie deosebit de solicitanta care nu iti mai permite sa ai o viata particulara sau sa te distrezi pe cinste. Este si ceva adevar aici, dar nu trebuie uitat ca prezentarile de moda nu se intampla zilnic si nici macar saptamanal, deci exista timp si pentru viata personala si pentru distractie bineinteles nu neaparat in perioada in care se cere maximul de implicare de la tine.

La polul opus exista alte tinere care ar putea cu adevarat sa fie implinite in cu totul alt domeniu decat moda, dar ele prefera sa se urce pe rampa de prezentare decat sa faca altceva deoarece au auzit ca poti face bani buni lucrand pentru agentiile de moda. Adevarul insa este ca doar marile modele fac bani seriosi din prezentarile de moda pe cand in cazul celorlalte este vorba despre sume consistente, e drept, dar care trebuie bine investite intrucat cariera de model e destul de scurta si nimeni nu iti garanteaza ca te vei mai putea descurca usor mai tarziu.

Pe multe fete, altfel destul de razbatatoare, le sperie initial faptul ca nu au habar despre nimic din lumea modei. Ele aud de exemplu cum ca trebuie sa te pricepi bine la coreografie, ca trebuie sa fii o profesionista a prezentarii si asa mai departe. Este adevarat ca asemenea aptitudini iti pot veni in ajutor insa e la fel de adevarat ca odata ce esti identificata ca o tanara cu perspective de catre cei care fac selectia pentru casele de moda vei putea sa beneficiezi de o instruire serioasa probabil deducandu-se mai tarziu costurile din sumele pe care le vei castiga cu timpul.

Nu in ultimul rand fete foarte frumoase si constiente de valoarea lor, dar cu posibilitati financiare mai slabe, aud ca trebuie neaparat sa ai un portofoliu, o mapa cu imagini sugestive, pe care sa o prezenti odata cu solicitarea ta pentru o posibila colaborare. Unele case de moda vor cere asa ceva, dar alte agentii se bazeaza si pe inspiratia de moment si sunt deosebit de deschise fata de nou. In plus se mai poate aranja impreuna cu acestia o sedinta foto profesionista unde sa se poata crea si un mic portofoliu foarte util pe viitor chiar daca initial doritoarele vor fi refuzate.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu