Casa si gradina Lifestyle

Aquilegia, ideala pentru gradina ta


 
Este emotionant cum natura a creat atâtea lucruri frumoase parca numai pentru ca viata noastra sa fie mai frumoasa. Este fascinant cum un lucru simplu ne poate umple inima de bucurie, doar prin prezenta sa si fara alte artificii. Visez la o casuta cocheta cu o gradina plina de flori, care mai de care mai inedite. De aceasta data am ales pentru gradina mea potentiala o floare mai putin cunoscuta, numita Aquilegia sau Caldarusa sau Regina galbena.

Originara din Mexic, Caldarusa iubeste soarele puternic, dar se adapteaza foarte bine si la umbra. Nu este deloc pretentioasa, dorind doar ca solul în care este plantata sa fie bine drenat, în rest nu are prea mare importanta daca este alcalin, acid, nisipos, etc.

Înfloreste din mai pâna în iulie, dar daca este cald si frumos Caldarusa te poate surprinde înflorind chiar mai devreme si pastrându-si florile, doar pentru tine, mai mult timp. Planta în sine seamana cu o feriga, având frunzele dantelate si înaltând din mijlocul lor tije de 40cm care se termina cu florile încântatoare, de un galben stralucitor, aducând foarte putin cu forma narciselor. Trebuie sa le vezi ca sa-ti dai seama de frumusetea lor inegalabila.

Constituie o alegere ideala pentru orice gradina, oferind un peisaj deosebit de romantic mai ales seara, la lumina lunii, când galbenul petalelor Caldarusei devine regal, justificând pe deplin denumirea de Regina galbena.

Având o perioada îndelungata de înflorire, fiind o prezenta placuta si atunci când are doar frunze, fara a te supune la mult efort pentru a o îngriji, Aquilegia este o alegere excelenta pentru toti cei care doresc sa aduca ceva inedit în peisajul gradinii lor.

Raluca Alupoaie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu