Lifestyle Turism

Anul 2016, anul turismului viticol!

Cunoscut sub denumirea de enoturism (oenotourism), turismul viticol include o oferta bogata si variata de destinatii din tara si strainatate unde cunoscatorii si amatorii de inedit pot vizita, degusta si achizitiona vinuri nobile de cea mai buna calitate direct din podgoriile unde sunt acestea produse an de an.
 
Interesati si de aceasta componenta a activitatii lor economice, persoanele implicate in viticultura au investit consistent si in infrastructura cu specific turistic, la momentul prezent turistii interesati putand beneficia de experiente de neuitat si chiar fiind incurajati sa se implice activ in procesul de cultivare a strugurilor si, ulterior, de fabricare a vinurilor din cele mai diverse soiuri.
 
Anul 2016, anul turismului viticol!Castigand simtitor in popularitate in ultima perioada de timp, enoturismul reuseste sa genereze castiguri uriase de miliarde de euro in tarile care au o traditia indelungata si pe acest segment, an de an milioane de turisti vizitand cu placere podgoriile favorite din Spania, Italia, Franta si, de ce nu, si pe cele din Romania unde turismul viticol a inceput sa infloreasca gratie investitiilor facute recent in infrastructura.
 
Nu toate destinatiile din oferta existenta pentru turismul viticol la nivel international sunt accesibile si turistilor obisnuiti, unele podgorii de prim rang acceptand doar turisti din categoria V.I.P. care platesc bani grei pentru a putea vedea la prima mana cramele selecte din diverse colturi de lume, dar exista o oferta destul de convenabila si pentru turistii de rand care de asemenea pot trai experiente inedite pe perioada sederii lor la podgoriile unde se practica tarife accesibile pentru toate buzunarele.
 
Mai nou, chiar si micii investitori, proprietarii de vii particulare, au inteles beneficiile pe care le pot obtine din enoturim si, la randul lor, au inceput incetul cu incetul sa investeasca pentru a putea si dansii primi an de an turisti in propria podgorie. Este o forma aparte de agroturism care va inflori in anii urmatori deoarece si pe acest segment exista o cerere din partea turistilor din intreaga lume.
 
Anul acesta, oferta turistica pentru enotourism este deosebit de atragatoare, doritorii putand petrece mai multe zile de vis la podgoriile din tara sau cele din strainatate unde vor participa la activitati dintre cele mai diverse, vor putea degusta vinuri vechi si, daca le vor permite buzunarele, chiar se vor putea intoarce acasa cu o sticla sau mai multe de vin nobil invechit in cramele cu traditie de la destinatiile lor favorite.
 
Nu ratati prin urmare oferta anului 2016 pentru turismul viticol, aceasta forma de turism alternativ fiind una dintre cele mai recomandate modalitati de relaxare in locuri cu adevarat pitoresti, incarcate de traditie si binecuvantate cu rod bogat an de an. Serviciile turistice oferite aici sunt de cea mai buna calitate, iar experientele pe care le puteti trai pe viu nu le veti uita, cu siguranta, multa vreme dupa ce veti incheia escapadele voastre la unele dintre cele mai faimoase podgorii din intreaga lume.
 
 

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu