Animale de companie Lifestyle

Antioxidanti pentru animalele voastre de companie

Antioxidanti pentru animalele voastre de companieModa dietelor bogate in antioxidanti s-a extins de foarte multi ani si catre alimentatia animalelor de companie, iar acest lucru se pare ca a fost deosebit de pozitiv pentru acestea deoarece se stie cu certitudine in prezent ca, la randul lor, animalele sunt afectate de batranete, factorii de poluare sau de radiatiile solare la fel de mult ca si noi, oamenii.

Antioxidantii sunt substante prezente in alimente care reusesc sa previna degradarea accentuata a celulelor din organismul animal si protejeaza astfel in mod foarte eficient organismul de cancer, diabet si alte boli cronice, animalele de companie fiind la fel de expuse ca si omul unor asemenea afectiuni.

Hrana uscata si hrana umeda din produsele destinate alimentatiei animalelor de companie include de ani buni de zile si astfel de antioxidanti in compozitia sa, cei mai cunoscuti fiind vitaminele A, D si E, iar alaturi de acestea putand sa fie prezente si vitamine din gama B, calciu, seleniu, zinc si altele.

Suplimente alimentare cu vitamina C nu prea exista in prezent prin farmaciile veterinare deoarece se crede ca in special cainii si pisicile nu ar avea nevoie de asemenea suplimente, ba mai mult ca vitamina C ar putea fi chiar periculoasa introdusa astfel in alimentatia animalelor.

Studiile stiintifice intreprinse pana la ora actuala arata toate faptul ca antioxidantii din hrana pentru animale aduc intotdeauna un plus de sanatate pentru cam toate speciile, nu intamplator cele mai bine cotate companii specializate in produse de acest tip fiind si cele care nu uita sa adauge cantitatile recomandate de antioxidanti in oferta lor nutritionala.

La ora actuala, exista in farmaciile veterinare si suplimente alimentare mai bogate in antioxidanti, care se pot servi alaturi de mesele zilnice ale animalului sau separat, in bolul de apa, acestea indeplinind functii diverse, de la stimularea cresterii unei blanite frumoase si pana la o mai buna igiena a danturii sau o protectie mai eficienta a ficatului si a altor organe interne.

Deloc surprinzator, antioxidantii din hrana pentru animale combat eficace si uzura cauzata de trecerea timpului, prin introducerea lor la dieta regulata a unui animal de companie prevenindu-se foarte multe dintre efectele inaintarii in varsta asupra organismului prietenilor nostri necuvantatori.

Toate acestea sunt motive suficiente pentru a se recomanda cu tarie introducerea hranei uscate si/sau a celei umede in dieta oricarui animal de companie, aceasta fiind modalitatea cea mai buna de a se preveni o serie de afectiuni grave pe care animalutele le-ar putea altfel dezvolta prin servirea unor mese preparate acasa, poate delicioase si consistente la o prima vedere, dar nu si suficient de bogate in nutrimente ca sa combata eficient aparitia bolii.

Exista o oferta bogata de hrana imbogatita cu antioxidanti in mai toate magazinele cu profil veterinar din tara, dar nu toate aceste produse vor fi si de calitate superioara, cele mai scumpe fiind, din pacate, si cele mai sanatoase deoarece nu includ multe E-uri alimentare, iar proportia de nutrimente este optim dozata pentru a asigura tot necesarul zilnic, care sa nu incurajeze cresterea nesanatoasa in greutate, senzatia de satietate aparand mai repede aici decat in cazul produselor alimentare mai ieftine.

Nu evitati in consecinta hrana speciala pentru animale din magazinele veterinare si apelati cu incredere si la suplimentele alimentare atunci cand medicul veterinar vi le recomanda si pe acestea. Incepand cu mancarea destinata animalelor de varsta frageda si pana la seniori, totul este gandit cu seriozitate si mult profesionalism, putandu-se acorda de aceea credit deplin producatorilor de renume care ofera de zeci de ani de zile hrana si suplimente alimentare pentru animalele de companie din intreaga lume.

foto Northfoto