Educatie Lifestyle

12 ani de la atentatele din SUA

12 ani de la atentatele din SUAAstazi, 11 septembrie  2013 se implinesc 12 ani de cand America  fost acoperita de un val de fum moral si fizic.
Acum 12 ani, mii de oameni nevinovati au murit intr-un joc al puterii, intr-un joc al dominarii.
Desemnate ca cele mai sangeroase miscari teroriste ale lumiii, atacurile au lasat in urma intrebari, lacrimi si inca multe nedumeriri.

Responsabili pentru  toata aceasta tragedie sunt cei 19 teroristi, membri ai al-Qaeda care au deturnat patru avioane de pasageri dorind sa atace simbolurile economice, militare si politice americane. Doua avioane au lovit turnurile gemene, World Trade Center la New York, unul Pentagonul la Washington, iar cel de-al patrulea Capitoliul.

Cu intervenţia pasagerilor, ultimul avion s-a prabusit pe un camp in apropiere de Pennsylvania. Aproape 3.000 de oameni si-au pierdut viata iar alte mii inca isi plang oamenii pierduti.
Osama Bin Laden,  considerat "creierul" acestor operatiuni, a fost ucis in urma cu 2 ani iar americanii au "muncit" timp de 10 ani pentru a il prinde.
Aceste atacuri, au facut din combaterea terorismului misiunea principala a politicii externe americane. Un joc de interese, un cumul de motive politice, religioase, financiare in care oameni nevinovati si-au pierdut viata.
 

Ecaterina Virgolici

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu