Filme Go out

Warcraft: “Inceputul”

Warcraft: "Inceputul"Trebuie sa recunosc ca singurele jocuri Warcraft pe care le-am jucat au fost – "nici unul!"
 
Am fost la film in calitate de fana a filmelor fantasy, asa ca recenzia de mai jos e din viziunea persoanei care nu cunoaste nimic despre lumea fascinanta a jocului Warcraft pe baza care a fost creat acest film.
 
Filmul spune povestea orcilor, o rasa puternica, razboinica in cautarea unei lumi noi, deoarece a lor este pe moarte. Durotan si Draka, urmeaza sa aiba un copil care va face parte astfel din primul val invadator a lumii Azeroth, o planeta plina de viata, unde populatia este formata din oameni, elfi si gnomi. De ce va suna cunoscuta aceasta situatie? Pentru ca fix aceleasi personaje au jucat in filmul Stapanul Inelelor – am putea spune ca e un fel de reintoarcere acasa sub o alta forma.
 
Lumea orcilor este pe moarte datorita unei energii negative numita Fel. Desi majoritatea orcilor reactioneaza mai mult pe instinct si mai putin rational, Durotan este cel ce va iesi in evidenta si care ii va ajuta sa inteleaga adevarul asupra acestei energii ce le ucide planeta. Este un personaj carismatic, puternic, gata de actiune, ce va risca totul, inclusiv propria viata pentru a scoate adevarul la suprafata. Pentru mine este un personaj ce l-am indragit pe loc si a adus foarte multa valoare filmului.
Gul'Dan, un orc cu puteri magice ce controleaza Fel-ul, vrea sa elimine oamenii de pe Azeroth si sa ii inlocuiasca cu orci.
 
Anduin Lothar este conducatorul armatei oamenilor si il veti recunoaste imediat pentru ca joaca rolul principal in serialul "Vikingii". Actiunii ii se mai alatura Garona, o sclava jumatate om, jumatate orc, Gardianul Medivh si tanarul vrajitor Khadgar ce au rolul de a apara planeta Azeroth.
 
Imaginea filmului a fost superba, efectele puternice si suprinzatoare si extrem de bine realizate. Sa pus multa atentie pe efecte vizuale de cea mai buna calitate in proiectia filmului. Orcii ca personaje sunt atat de bine realizati incat par infricosator de realisti. Povestea in schimb mie personal mi s-a parut un pic grabita, parca nici nu aveam timp sa ma familiarizez cu personajele pentru ca totul se intampla cu o viteza foarte mare, abia tineam pasul cu povestea. M-am bucurat totusi ca s-a pus accent pe anumite scene pentru a sublinia emotiile puternice despre ce este bine si rau, ce este corect si ce nu, despre iubire, prietenie si loialitate.
 
Nu este un film de Oscar, dar este un film ce a lasat loc de continuare berechet si trebuie sa recunosc ca este un film bun. Un film de weekend ce il poti viziona cu prietenii. Bine, vreau sa si imi arat totusi aprecierea pentru regizorii care s-au chinuit sa cuprinda in doua ore de film, volume intregi de poveste de joc. Uneori e greu de tinut pasul cu atatea povesti si atatea personaje, lucru ce mi-a amintit instant de Urzeala Tronurilor.
 
Pentru mine acest film este o continuare a filmelor de fantezie ce ne-au cucerit in ultimii ani, ca Stapanul Inelelor, Hobbitul, Urzeala Tronurilor. Cu siguranta si Warcraft va avea acelasi viitor stralucit.

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu