Filme Go out

Sherlock Holmes: A Game of Shadows – Holmes si Watson salveaza lumea

Sherlock Holmes: A Game of Shadows – Holmes si Watson salveaza lumeaAsa cum era de asteptat, regizorul Guy Ritchie s-a ocupat si de cel de-al doilea film in care personajul principal, celebrul Sherlock Holmes, este intruchipat de Robert Downey Jr. Pentru ca este un film plin de actiune, nici mai bun, dar nici mai prejos decat precedentul „Sherlock Holmes”, nu voi strica surpriza povestind actiunea, insa va pot spune ca nu veti fi dezamagiti, daca v-a placut primul film din franciza. Pe scurt, in acest film, Sherlock isi pierde iubita,se deghizeaza in femeie si invata sa foloseasca rujul, are un inamic pe masura lui, este cavaler de onoare, cunoaste o femeie interesanta si salveaza lumea.

De aceasta data, aparent aiuritul detectiv si bunul sau prieten Doctor Watson (Jude Law) au de-a face cu asasinate, un matematician ganiu malefic, armament greu, politica mondiala, femei interesante, tiganii din Paris,explozii si miscari extremiste, dar merg si la petreceri, calatoresc cu trenuri de lux si cunosc oameni importanti. Un personaj nou interesant este tiganca Madam Simza Heron, interpretata de suedeza Noomi Rapace (din ecranizarea suedeza a trilogiei „Millenium”).

Ca si in primul „Sherlock Holmes”, Guy Ritchie foloseste in „Sherlock Holmes: Jocul umbrelor” o tehnica cinematografica prin care intai arata intai evenimentele si abia apoi le explica si povesteste cum s-a ajuns acolo. Scenele de actiune din plin, cu efecte speciale din plin, muzica interesanta, umorul englezesc si un personaj negativ bine gandit in persoana profesorului James Moriarty (jucat de Jared Harris) fac din noul „Sherlock Holmes” un film interesant, cel putin din aceste puncte de vedere. Pentru cei care nu au vazut primul film din serie ar trebui sa mentionez ca Sherlock este destul de diferit de imaginea oferita de cartile lui Conan Doyle si de viziunea altor regizori. Guy Ritchie il vede pe faimosul detectiv ca pe un burlac convins, cu tot felul de preocupari cel putin ciudate, aiurit, cu metode cel putin dubioase, insa dedicat salvarii omenirii si bun prieten.

Ceea ce mi-a placut in mod deosibt film, mai multe decat atiunile incredibile intreprinse uneori de Holmes si chiar decat unele replici subtile si amuzante, a fost chimia dintre cei doi protagonisti, Robert Downey Jr. si Jude Law, care par a fi foarte buni prieteni sis e sustin unul pe celalalt chiar daca trebuie sa renunte pe moment la propriile planuri. Sa nu uit de Jared Harris, care a facut un antagonist foarte bun.

Calificat drept un film de nota 7.7 pe IMDb, „Sherlock Holmes: A Game of Shadows” este o combinatie bunisoara de comedie, drama, actiune si suspans si o alegere minunata pentru o seara friguroasa de iarna. In plus, fanii vor fi incantati sa afle ca scenaristii lucreaza deja la o a treia parte a francizei.

Cosmina Imbrea

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu